Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ηρωικές στιγμές άλλοτε και τώρα.

Η ιστορία της Ελλάδος είναι γεμάτη από πράξεις ηρωισμού από γνωστούς ήρωες, οι οποίοι ενήργησαν μεμονωμένα, αλλά και περισσότερες ομαδικών πολεμικών πράξεων, σε περιπτώσεις που η χώρα κινδύνευε, η σε απελευθερωτικούς αγώνες. Θ’ ασχοληθώ με τις δεύτερες σήμερα. Από την αρχαιότητα έχουμε τις Θερμοπύλες, τον Μαραθώνα, την Σαλαμίνα κλπ. Από τον απελευθερωτικό του 1821 έχουμε απ’ όλα σχεδόν τα μέρη. Βασικοί οι Μοραΐτες, Ρουμελιώτες, Στερεοελλαδίτες, Θεσσαλομαγνήσιοι, νησιώτες (Ύδρα Σπέτσες Ψαρά) Εύβοια κλπ. Ακολουθεί το έπος του 1940. Καλπάκι, Κορυτσά, Τεπελένι, Ρούπελ κλπ.

Έπρεπε μετά από μακρά περίοδο ειρήνης κάτι να γίνει, ν’ ανάψουν τα αίματα των σύγχρονων Ελλήνων. Να ταρακουνηθούν οι πάντες, να δείξουμε πως διαθέτουμε ακόμη επαναστατική διάθεση και κουράγιο για νέους αγώνες, σε κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Την διάθεση λοιπόν έδειξαν πως έχουν οι συνταξιούχοι της βουλής των Ελλήνων. Αποφάσισαν να διεκδικήσουν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. Παρά την ηλικία τους, (αφού είναι συνταξιούχοι) έχουν αγωνιστική διάθεση. Να δούμε αν θα κατεβούν στους δρόμους, αν θα ζητήσουν την συμπαράσταση και την κατανόηση των συμπολιτών τους, για τα δίκαια αιτήματά τους. Μας έδωσαν την ευκαιρία να μάθουμε και πόσοι είναι. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός για λειτουργούς και ηγέτες ενός σχετικά μικρού λαού. 

Οκτακόσια άτομα, για φανταστείτε! Πόσα χρόνια υπηρέτησαν την πατρίδα; πόσο χρόνο πήραν από την ιδιωτική κι επαγγελματική τους ζωή; από πιά ηλικία; πόσες φορές εξελέγησαν και πόσα χρόνια συνταξιοδοτούνται; Νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να το μάθουμε, για να συγκρίνουμε τι προσέφεραν σε σχέση μ’ αυτό που πήραν. Ποιοι είναι;Ο φορολογούμενος πολίτης πρέπει να γνωρίζει ποιούς και τι πληρώνει. Τώρα που πολλοί από μας είναι άνεργοι, άλλοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι που τους έκοψαν μέρος της συντάξεως τους, παρ’ όλο που ήταν οι αποταμιεύσεις τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλοι περιμένουν με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης μην γνωρίζοντας τι μας περιμένει ακόμη. Το κράτος χρήματα δεν έχει, χρωστάει σε ταμεία, νοσοκομεία, φάρμακα, μισθούς, εφάπαξ και πολλά άλλα. Που θα βρεί τα χρήματα να τους πληρώσει; Πάλι εμείς θα χρειασθεί να τσοντάρουμε. Γνωρίζουν ότι θα τα πάρουν, έχουν ψηφίσει νόμους που τους καλύπτουν ακόμη κι όταν έχουν πάψει να προσφέρουν στον τόπο. 

Αυτοί φτιαχνόντουσαν κι εμείς τους ψηφίζαμε. Τα έχουν προβλέψει όλα. Θα ξαναθυμηθούμε αυτό που είπε υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης του άλλου μεγάλου κόμματος εξουσίας. «Το νόμιμο είναι και ηθικό». Είναι όμως έτσι; Το έχω ξαναγράψει, το ξαναγράφω. Θα βάλουμε όμως μυαλό; Όταν ψήφιζαν νόμους για να βολεύονται, νόμους σαν αυτόν περί ευθύνης υπουργών, εμείς τι κάναμε; Επιβραβεύαμε τις αποφάσεις τους ξαναψηφίζοντας τους. Τώρα μας χρειάζεται σίγουρα το παράσημο της ανοικτής παλάμης. Θα πάνε στα δικαστήρια, αφού δεν δίστασαν να το κάνουν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Αν κερδίσουν που είναι πολύ πιθανόν, γι αυτό άλλωστε το ξεκίνησαν. Θα κάνω μία πρόταση στον κ. πρωθυπουργό. Να τους πληρώσει με τριακονταετή ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, όπως κάνει και σε άλλους που έχουν λαμβάνειν. Νομίζω πως είναι μια καλή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...