Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Η χώρα βρίσκετε σε κατάσταση τραγική. Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Η ανεργία το ίδιο. Το είδος με την μεγάλη κατανάλωση είναι τα λουκέτα. Ο λαός αποδίδει ευθύνες στην ηγεσία του και ειδικώς στην κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη για τα γενόμενα κι όχι μόνον γι αυτό, αλλά και γιατί το κόμμα από το οποίο προέρχεται, έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, γιατί μετά την μεταπολίτευση κυβέρνησε τα περισσότερα χρόνια. Ο κόσμος τα έχει βάλει με τους βουλευτές που συναντά στους δρόμους, η στις διάφορες εκδηλώσεις που παρευρίσκονται. Ακούσαμε τον κύριο υπουργό «προστασίας του πολίτη» να επιτίθεται λάβρος κατά του Σύριζα, αποδίδοντάς του όλη την ευθύνη για όσα γίνονται.

Εξεκτόξευσε απειλές εναντίον των διαμαρτυρομένων, για να προστατεύσει την οικογένειά του από τις εκδηλώσεις τους. Δεν μας έπεισε ο κ. υπουργός ότι όλα όσα γίνονται εναντίων βουλευτών είναι οργανωμένα από ένα κόμμα. Όταν πολλές χιλιάδες λαού υψώνουν τα χέρια με ανοιχτά τα δάκτυλα εναντίων της βουλής, φωνάζοντας «να καεί το μπ…..λο η βουλή» δεν μπορεί να είναι οπαδοί ενός μόνον κόμματος. Το ίδιο γίνετε και σε όλες τις μεγάλης πόλεις της χώρας. Αν είναι έτσι, τότε είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Πολύ χειρότερο που υπαινίχθη ότι μπορεί να ξεσηκώσει τους οπαδούς του κυβερνόντος κόμματος. Τι είναι αυτά που λέτε κύριε υπουργέ; Δηλαδή να πάμε σε νέο διχασμό; Κανείς δεν εγκρίνει τις απειλές προς την οικογένειά σας. Η οργή του λαού όμως κύριε υπουργέ δεν ελέγχεται. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της οποίας είστε μέλος, δεν απειλεί χιλιάδες οικογένειες; Ρωτήσατε τους ανέργους πως θα ταΐσουν τα παιδιά τους; πως θα πληρώσουν τις σπουδές τους και την κοινωνική τους εξέλιξη; Δεν νομίζω ότι το δικό σας παιδί βρίσκεται στην ίδια κατάσταση για να δικαιολογείται η δική σας έκρηξη οργής. 

Έχετε ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης σαν μέλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, άρα και της σημερινής κατάστασης της οικονομίας. Εκτός αν δεχθούμε την ρήση του κυρίου αντιπροέδρου ότι «μαζί τα φάγαμε». Σαν κυβέρνηση να κάνετε μία διακομματική επιτροπή με την συμμετοχή δικαστικών και να ελεγχθούν οι περιουσίες όλων των βουλευτών και υπουργών από το 1974 μέχρι σήμερα. Τι είχαν όταν μπήκαν στην βουλή και πόσα σήμερα. Τον νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν τον κάνατε για τους τιμίους, αυτοί δεν τον χρειάζονταν. Στους άλλους προσέφερε προστασία. Έτσι θα μάθει κι ο λαός όσα με την βοήθεια εφοριακών και δημοσιογράφων του κρύβονται επιμελώς επί σειρά ετών. Όσο για σας κύριε υπουργέ θα πρέπει να διασφαλίσετε όλους τους πολίτες από την εγκληματικότητα, από τους αναρχικούς, από τους εμπόρους ναρκωτικών κτλ. με τα ίδια μέτρα που πήρατε για το σπίτι σας. Διαφορετικά να επαναφέρετε την παλαιά ονομασία του υπουργείου σας. Και μία ερώτηση, πόσο προστατέψατε τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα του κέντρου από τους βανδάλους των τελευταίων γεγονότων; Και κάτι από την σοφία των προγόνων μας, «κρείττον σιγάν, του λαλείν» κύριε υπουργέ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/7/11 19:09

    Έχω συνεχώς την αίσθηση ότι πολιτικοί και λαός ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους και μιλάμε διαφορετικές γλώσσες. Δεν λαμβάνουν κανένα μήνυμα. Δεν θέλουν να καταλάβουν τίποτα.
    Πώς θα έρθει η αλλαγή και από πού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...