Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γιωργάκης και λεβέντης.

Του Γιάννη Καλαμίτση.

Πλάκα είχε να ακούς από τη Σκιάθο τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να εντυπωσιάσει, αναφέροντας κάποιες φράσεις από τα γραπτά του Παπαδιαμάντη. Τον άκουγα και σκεφτόμουν: εκπληκτικές γνώσεις, ο μπαγάσας! Και μπράβο του που, μέσα σε δύο χρόνια, έμαθε απ’ έξω όλον τον Παπαδιαμάντη. Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, έλεγε μπροστά στις κάμερες τα Παπαδιαμάντια λόγια, αλλά κάτι με έκανε να πιστεύω πως, από μέσα του, πρέπει να βλαστήμαγε τον συγγραφέα των δηλώσεών του, που του βάζει δύσκολα. Και του τα είχε γράψει και στα ελληνικά, πράγμα που έκανε την απαγγελία δυσκολότερη. Τα έβγαλε πέρα, όμως, λεβέντικα! Την ίδια ημέρα, στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Μέρκελ έδινε συνέντευξη στα γερμανικά, ο Σαρκοζί στα γαλλικά, ο Ισπανός στα ισπανικά και πάει λέγοντας.

Ο Γιωργάκης, όμως, όταν δίνει συνεντεύξεις ενώ βρίσκεται σε ξένη χώρα, πάντα μιλάει αμερικανικά. Αυτό έχει μια απλή εξήγηση και δεν είναι ανάγκη να το εξηγήσω εγώ. Ούτως ή άλλως, ο Γιωργάκης μας είναι άλλο πράγμα! Την ημέρα που ο Σαρκοζί και η Μέρκελ γύριζαν εσπευσμένως από τις διακοπές τους και ο Μπερλουσκόνι συγκαλούσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, ο δικός μας εμφανίστηκε στη Σκιάθο με το νέο απόκτημά του, ένα λευκό υπερσύγχρονο κανό, αξίας 3.500 ευρώ, που ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές των σύγχρονων υλικών. 

Η ανάγκη για απόκτηση αυτού του νέου κανό του πρωθυπουργού προέκυψε έπειτα από ένα ατύχημα στην Υδρα, όπου το προηγούμενο κίτρινο «ερασιτεχνικό» κανό του κ. Παπανδρέου υπέστη σοβαρή ζημιά και έμπαζε νερά, με αποτέλεσμα, εκτός από την οικονομία της χώρας, να βουλιάζει και αυτό. Για να γυρίσουμε, όμως, στη Σκιάθο και στην απαγγελία Παπαδιαμάντη, πρέπει να σκεφτούμε πως, αν ο Γιωργάκης μας συνεχίσει την τακτική της «οικειότητας» με τα σημαντικά του τόπου τον οποίον επισκέπτεται, έχουμε πιθανότητες να δούμε και πολλά ακόμη διασκεδαστικά. Να τον δούμε στην Κοζάνη, σε εξόρυξη λιγνίτη, στη Μήλο να σκάβει για ελαφρόπετρα, στη Λέσβο να συμμετέχει στην απόσταξη ούζου, ενώ θα απαγγέλλει Στρατή Μυριβήλη, και στην Τήνο να μιλάει για τον Γιαννούλη Χαλεπά, ενώ θα λαξεύει σε μάρμαρο μια κυβέρνηση, ένα γλυπτό που θα μείνει γνωστό ως «Η Κοιμωμένη του Γιώργου». Το μόνο μέρος στο οποίο δεν έχει κάτι εντυπωσιακό και ενδιαφέρον να πεί, θα παραμείνει η βουλή. 


Real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...