Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αντιπρόεδρος ο μέγας.

Ε. Βενιζέλος. Το θέμα μου δεν είναι Βενιζέλος ο πέμπτος, ούτε το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας. Καλά καταλάβατε, είναι ο Ευάγγελος, ο αντιπρόεδρός μας και υπουργός των οικονομικών. Η μεγάλη βεντέτα των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός με το ειδικόν βάρος και ικανότητα, που ηττήθηκε στην αναμέτρησή του για την αρχηγία του κόμματος, από έναν Γιωργάκη. Κι όταν ο λαός ονομάζει έναν άνδρα με το υποκοριστικό του, αυτό είναι που τον ακολουθεί σε όλη την ζωή του και ποτέ δεν γίνεται Γιώργος. Αυτό το έφερε βαρέως ο Ευάγγελος κι όχι «Βαγγέλης» έχει σημασία αυτό. Παρ’ όλο που συμμετείχε στις κυβερνήσεις του Γιωργάκη, ποτέ δεν τον είδαμε να χειροκροτεί, η να χαμογελά στις συγκεντρώσεις του κόμματος και στις συνεδριάσεις της βουλής. Με τίποτα δεν ήταν ευχαριστημένος. Λοιπόν ο περί ου ο λόγος, δεν είναι από την γενιά του μεγάλου Κρητικού πολιτικού που φέρει το επίθετό του, για να πούμε ότι είναι από τζάκι όπως ο αντίπαλός του.

Πως έχει αυτό το επίθετο; δεν γνωρίζουμε, μπορεί να είναι συνωνυμία. Είναι άνθρωπος ευφυής, χειρίζεται πολύ καλά τον λόγο, ομιλεί από το βήμα της βουλής πολύ ώρα χωρίς κείμενο και γενικά πρέπει να έχει εξαιρετικά προσόντα. Επίσης έχει υψηλό επίπεδο μόρφωσης ως πανεπιστημιακός καθηγητής και συνταγματολόγος. Έχει με λίγα λόγια κάποιες αρχηγικές ικανότητες, τις οποίες θέλει ν’ αξιοποιήσει αναρριχόμενος στην κορυφή της ιεραρχίας για την εξουσία. Είναι βιαστικός όμως και μάλλον διαλέγει λάθος χρόνο όταν κάνει τις κινήσεις του. Έτσι έχασε την πρώτη φορά, έτσι θα χάσει και την δεύτερη. Ο ΓΑΠ τώρα που ήρθαν τα δύσκολα, του παραχώρησε την εξουσία για να βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά και να σηκώσει όλο το βάρος της αγανάκτησης του λαού. Τον αντιπροσωπεύει παντού, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να του πάρει τον έλεγχο των κομματικών οργάνων. Η βιασύνη του να μαζέψει χρήματα για τις κρατικές υποχρεώσεις τον έκανε ν’ ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο. 

Δηλαδή την εξαιρετικά σκληρή φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων. Είχαν προηγηθεί λάθη, η σκοπιμότητες την διετία που προηγήθηκε με την διάλυση του ιδιωτικού τομέα και πήγαμε από το κακό στο χειρότερο. Παρ’ όλη την ευφράδειά του, δεν μπόρεσε να πείσει το μεγάλο ακροατήριο των καταπιεσμένων. Μιλούσε πολύ ώρα, είπε πολλά λόγια χωρίς νόημα, μόνο για εντυπωσιασμό. Το χειρότερο δε, ήταν ότι στο ύφος του διακρίναμε μια ευχαρίστηση, η οποία μπορεί να ήταν από ναρκισσισμό για την ρητορική του δεινότητα, ίσως όμως κι από ευχαρίστηση, γιατί από θέση ισχύος, μπορούσε να επιβάλει βάρη στις πλάτες αυτών που του τις γύρισαν στην δοκιμασία της αναμέτρησής του με τον ΓΑΠ, για την αρχηγία του κόμματος. Αυτό θα το πληρώσετε στο πολιτικό σας μέλλον κύριε Βενιζέλο. Δεν είναι μόνον οι φόροι, είναι ο εκβιασμός της είσπραξής τους με την απειλή διακοπής του ρεύματος από την ΔΕΗ. 

Έχουμε κάνει σύμβαση με την εταιρία να μας παρέχει ρεύμα και να το κόβει μόνο σε περίπτωση που δεν πληρώνουμε τις κιλοβατώρες που καταναλώνουμε. Δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός του δημοσίου. Δεν είναι άλλωστε μόνον δημόσιος οργανισμός είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Άν δεν πληρώσουν πολλοί, θα έχει απώλεια εσόδων εις βάρος των μετόχων της, αλλά και υποχρέωση προς τις ιδιωτικές εταιρίες παρόχων, όπως στην τηλεφωνία ο ΟΤΕ. Αυτή είναι δουλειά των εφοριών. Γι αυτό υπάρχουν και γι αυτό αμείβεται το προσωπικό τους. Πού διδαχθήκατε οικονομικά κύριε συνταγματολόγε; Σας έδωσαν την θέση για τις γνώσεις σας; η γιατί σας έλειπε η ευαισθησία που θα τα πάρετε από τους ανέργους και τους απομάχους της εργασίας. Την δική σας συντεχνία δεν την αγγίζετε κύριε αντιπρόεδρε. Τα δύο μεγάλα κόμματα έλαβαν φέτος κρατική επιχορήγηση 10% μεγαλύτερη από πέρσι, καθώς και νέα τραπεζικά δάνεια με εγγύηση τις κρατικές επιδοτήσεις των τριών επομένων ετών. 

Πως γνωρίζετε αν θα υπάρχετε τότε και ποιο θα είναι το ποσοστό των ψήφων που θα καθορίζει την θέση των κομμάτων στο κοινοβούλιο; Εμείς να δίνουμε κι εσείς να παίρνετε γιατί; άλλαξαν οι ανάγκες σας σε σχέση με τις δικές μας; Μας απειλείτε με νέα χαράτσια, αντί για δώρα το νέο έτος που έρχεται. Θα έρθει όμως και η δική μας η σειρά, να είστε σίγουρος πως θα σας στείλουμε εκεί που σας αξίζει. Η αρχομανία και η υπεροψία σας, είναι επικίνδυνα ελαττώματα και από την θέση εξουσίας που σας δόθηκε, θα βλάψετε τον κόσμο αλλά και τον τόπο. Με την δική σας κυρίως μακροχρόνια διακυβέρνηση ως κόμμα, αρχής γενομένης από τον ιδρυτή του κόμματος, φέρατε την κατάσταση της οικονομίας στα σημερινά χάλια. Είναι δυνατόν να μας σώσετε σήμερα; Πως; Με το να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα; Πήρατε πάλι την εξουσία με το «λεφτά υπάρχουν» άλλη εντολή σας έδωσε ο λαός, άλλα κάνατε. 

Τώρα νομιμοποιήσατε την πολιτική σας με την συγκυβέρνηση των δύο άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Έξυπνος πολιτικός ελιγμός, του οποίου μάλλον πρέπει να έχετε την πατρότητα κύριε συνταγματολόγε. Ένας ιδανικός τρόπος να βρεθούν χρήματα είναι ένας έλεγχος του πόθεν έσχες. Πρώτα στα περιουσιακά στοιχεία των συναδέλφων σας υπουργών και βουλευτών. Τι είχαν όταν μπήκαν στην πολιτική και τι τώρα, με αρχή την μεταπολίτευση. Ν’ ακολουθήσουν διάφορες άλλες τάξεις. Όπως εφοριακοί, τελωνιακοί, υπάλληλοι πολεοδομιών, μηχανικοί του δημοσίου που δίνουν και παραλαμβάνουν δημόσια έργα. Μεγαλογιατροί του Κολωνακίου, ιατροί του ΕΣΥ, κάποιοι δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, πρόεδροι γεωργικών συνεταιρισμών, άγνωστες μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολλοί άλλοι που δεν χρειάζεται να υποδείξω. Μη μου πείτε πως δεν καταλαβαίνετε τι υπονοώ; Οι πάντες γνωρίζουν. Όλοι έχουμε μια μικρή, η μεγάλη εμπειρία των γενομένων, σ’ αυτήν την καταπληκτική χώρα. Κάτι θα έχετε ακούσει κι εσείς από το περιβάλλον σας. Έτσι θα μάθουμε ποιοι τα έφαγαν και όχι το γνωστό «όλοι μαζί τα φάγαμε» που είπε ο έτερος αντιπρόεδρος, που κατά σύμπτωσην είναι κι αυτός πολιτικός ειδικού βάρους κι ευφυΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...