Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Χρειαζόμαστε σωσίβια.

Έφυγε κι ο Μάρτης. Γδάρτη και κακό παλουκοκαύτη τον λέει η λαϊκή παράδοση. Δεν ήταν τόσο όμως. Έκανε βέβαια τα χιονάκια του, τις βροχούλες του, αλλά δεν κράτησαν πολύ. Φέτος το παρατσούκλι του γδάρτη, θα το παραχωρήσει στον Απρίλη απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μας προειδοποίησε πως τα κρατικά ταμεία είχαν στέρηση εσόδων, άρα θα πάρουν νέα μέτρα, γιατί η τρόικα στον επόμενο έλεγχο θα ζητήσει εξηγήσεις.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επιστροφή στην χαμένη κοινωνία μας.

Δεν επικοινωνούμε πια, δεν αποτελούμε ενιαίο ιστό της ίδιας κοινωνίας. Μας χώρισαν κομματικά και ποδοσφαιρικά. Θα κάνω μία προσπάθεια έναρξης διαλόγου με όποιον επιθυμεί, για να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας κάποια γεγονότα, που ζούμε αρκετό καιρό τώρα στον ευλογημένο τούτο τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας. Πιστεύω αυτόν τον προβληματισμό θα τον έχουν πολλοί και ίσως με την συμβολή όλων μπορέσουμε να βρούμε άκρη. Θα είναι ας πούμε ένα είδος δημόσιας συζήτησης κι όποιος συμμερίζεται τους προβληματισμούς μου, ας τους μοιρασθεί με τους δικούς του με σχόλια, η ας λύσουμε όσες απορίες μπορεί ο καθ’ ένας, αν δεν έχει καταλάβει όσα στραβά κι ανάποδα συμβαίνουν στην εποχή των μνημονίων.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Υπουργείο προστασίας του πολίτη,

Πρό ολίγων ημερών στον ίδιο χώρο δημοσιεύθηκε άρθρο μου, στο οποίο έγραφα πως το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης όταν ανέλαβε, ήταν η αλλαγή της ονομασίας των υπουργείων και σε τι ωφέλησε αυτό τους πολίτες. «δια βίου μάθησης» «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» κλπ. Σήμερα δεν μπορούσα να μην γράψω για το περίφημο «προστασίας του πολίτη». Το θέμα είναι επίκαιρο, η λύπη μας μεγάλη για τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων, που έχασαν την ζωή τους κάνοντας σωστά και με αυταπάρνηση την δουλειά τους. Όχι με την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, αλλά ούτε και την μισθοδοσία, των καρεκλοκενταύρων. Επειδή πολλά μάθαμε από συναδέλφους τους που μίλησαν επωνύμως στα μέσα ενημέρωσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...