Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ζητήστε ευθύνες -- Όχι άλλη ευκαιρία 2ο

Και τώρα το δεύτερο μέρος. Αρχίζω με τα λεγόμενα μικρά κόμματα. Πρώτα από το ΚΚΕ που είναι το αρχαιότερο. Η μέχρι τώρα στάση του, δείχνει ότι δεν θέλει να κυβερνήσει, δεν θέλει κάτι παραπάνω. Έχει ακόμη τα Σταλινικά πρότυπα. Δεν έχει κυβερνήσει, αλλά δεν είναι αμέτοχο στην δημιουργία του σπάταλου κράτους. Έχει ισχυρές προσβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει ασκήσει πιέσεις σε όλες τις κυβερνήσεις, για την κομματική πελατεία του στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Με τις απεργίες, τους αποκλεισμούς λιμανιών στα κρουαζιερόπλοια, των αεροδρομίων και των κεντρικών οδών παραλύοντας την ζωή της πόλης, πρέπει να είδαν ότι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Κατηγορούν τους εφοπλιστές που δεν κτίζουν και δεν επισκευάζουν τα πλοία τους στα ελληνικά ναυπηγεία. Δεν λένε όμως πως όλοι έφυγαν, γιατί αυτοί οργάνωναν τις απεργίες και τους κρατούσαν τα πλοία στα καρνάγια, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα τα πάρουν. Προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών με την ανεργία στους συγκεκριμένους τομείς (ναυπηγεία, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη περάματος) και εισπράττουν την αδιαφορία των κυβερνήσεων. Το μόνον που κάνουν είναι ζημιά στην εθνική οικονομία. Αν κυβερνούσαν με το δικό τους σύστημα, θα επέτρεπαν των συνδικαλισμό και τις απεργίες; Με τους συμπαθείς Παπαρήγα, Σκυλλάκο και Χαλβατζή, άλλους ψήφους δεν παίρνουν. Ας αφήσουν τους νέους ν’ αναδειχθούν να εργασθούν. Ίσως δώσουν κάτι νέο. Ας βγάλουν από το λεξιλόγιο τους την επαναλαμβανόμενη λέξη πλουτοκρατία. Αντί να το επαναλαμβάνουν ας κάνουν κάτι γι αυτό. Είναι μοναδική ευκαιρία όλη η αριστερά, με μια καλή συνεργασία να φέρει την αλλαγή.

 Το παράδειγμα στις αλλαγές προσώπων και μερικώς πολιτικής είναι ο Σύριζα. Δεν γνωρίζουμε τι έχει και τι μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Ο νέος πρόεδρός του Τσίπρας, έδειξε ρητορικές ικανότητες κι όχι ξύλινη γλώσσα. Εξαιρετική παρουσία στην βουλή, πολιτισμένο διάλογο. Τουλάχιστον δημοσκοπικά έχει σημαντική άνοδο. Το πρόβλημά του είναι η διαρροή στελεχών του, που τυφλώνονται από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Δαμανάκη, Μπίστης, Ανδρουλάκης κλπ. Μόνον με τον ανταγωνισμό του με το ΚΚΕ ως προς την μαχητικότητα, έχει κι αυτός ένα μέρος της ευθύνης με τα όσα συμβαίνουν στα συλλαλητήρια. Και σ’ αυτούς που συλλαμβάνει η αστυνομία, στέλνει δικηγόρους στην ΓΑΔΑ να τους αποφυλακίσουν, χωρίς να είναι απαραίτητα δικοί του οπαδοί. Πάντως και μόνον για τον πρόεδρό του, πρέπει να υποστηριχθεί από τους ψηφοφόρους της αριστεράς, γιατί η πολιτική του είναι περισσότερο ευρωπαϊκή κι όχι ξεπερασμένη, σοβιετικού προτύπου. Ο Κουβέλης. 

Γνήσιος παλαιός και πεπειραμένος πολιτικός της αριστεράς. Πάντα σταθερός στον ίδιο χώρο, με ωραίο πολιτικό λόγο, ωραία τα Ελληνικά του, όχι ξύλινη γλώσσα, ήρεμη παρουσία. Τώρα γιατί έκανε κόμμα, δεν γνωρίζουμε κι ευχόμαστε ο λόγος να είναι αγαθός και όχι διασπαστικός. Πολύ ξαφνική η απόφασή του. Γρήγορη οργάνωση, στελέχωση και προθυμία προβολής του από τα μέσα. Δεν μπορεί αυτό να είναι τυχαίο. Τα κανάλια δεν κάνουν χάρες, δεν μπορεί να τον συμπάθησαν ξαφνικά. Ίσως για να μαζέψει τις απώλειες, από τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ. Μακάρι η σκέψη αυτή να είναι λανθασμένη, ή να βγεί σε καλό. Ο Καρατζαφέρης έδειξε μια καλή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο και μια καλή και πολύ μαχητική ομάδα βουλευτών στην βουλή, με το νέο κόμμα το ΛΑΟΣ. Τον κατηγόρησαν για την περιουσία του, αλλά δεν την έχει κάνει απ’ την πολιτική. Είναι από τους λίγους που έχουν εργασθεί πολλά χρόνια και δεν σταδιοδρόμησε ως επαγγελματίας πολιτικός. 

Είναι έξυπνος, ετοιμόλογος και καλός αγορητής στην βουλή. Τι έχουν οι άλλοι αρχηγοί που υπερτερούν αυτού; Έγινε επικίνδυνος για το κατεστημένο κι άρχισαν το μάδημά του, από τους νέους και ικανούς που ανέδειξε το κόμμα του. Το κατεστημένο προετοιμάζει τα όργανα του μέλλοντος. Αν είχε μείνει ο Βορίδης, σίγουρα θα του χαλούσαν το προφίλ για το λεγόμενο ακροδεξιό παρελθόν του. Τώρα την κάνουν γαργάρα, δεν ξέρουν τίποτα. Ενώ παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα, παρέμεινε υπουργός. Δεν έγινε το ίδιο με τον Γεωργιάδη. Τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη. Όποιον κατηγορούν οι πολιτικοί και τα κανάλια να ξέρετε είναι πολλές οι πιθανότητες να είναι ο καλύτερος. Το ίδιο συμβαίνει με τον Καμένο. Του λένε χίλια δύο. Είναι όμως με ουσία; ή είναι οι ταμπέλες που συνήθως τους κολλάνε; Είναι νέος και μαχητικός. Η αποχώρησή του από την ΝΔ, έδειξε να είναι δικαιολογημένη. Είναι όμως έτσι; Μπορεί και να είναι. Θα πούν πολλά ακόμη, ανάλογα με το ρεύμα που θα έχει. Τα κόμματα και τα κανάλια έχουν τις δικές τους δημοσκοπήσεις. 

Δεν είναι αυτές που προβάλουν σε μας. Το καλό είναι ότι σαν νέος μπορεί να προσφέρει. Ας μην τον ξεχνούν οι ψηφοφόροι αυτής της παράταξης. Οικολόγοι και πράσινοι. Η οικολογική συνείδηση είναι άγνωστη στον λαό. Το βλέπουμε με την σπατάλη του νερού, την διαχείριση των απορριμμάτων και την αφόδευση των σκύλων στους δρόμους στα παρτέρια και στα πεζοδρόμια. Απ’ ότι ξέρουμε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο ρόλος τους είναι να συμπληρώνουν τα κενά των κομμάτων εξουσίας. Ίσως στο μέλλον να παίξουν σπουδαιότερο ρόλο. Τώρα στον τόπο μας, είναι άγνωστο το πρόγραμμά τους κι όχι απόλυτα απαραίτητο αυτήν την ώρα, που εκκρεμούν προβλήματα υπάρξεως. Ίσως τους προτιμήσουν κάποιοι που δεν θέλουν να φορτωθούν με συνειδησιακό πρόβλημα, σε περίπτωση αποτυχίας της βουλής που θα προκύψει. Ντόρα Μπακογιάννη, το μεγάλο ερωτηματικό. Παλαιά κι έμπειρη πολιτικός. Ομιλεί τρείς γλώσσες, έχει πανεπιστημιακή μόρφωση σε Γερμανία και Ελλάδα. 

Από νέα στο πολιτικό γραφείο του πατέρα της όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Μετά βουλευτής της ΝΔ, υφυπουργός και υπουργός στην κυβέρνηση του πατέρα της. Πρώτη γυναίκα δήμαρχος στον δήμο Αθηναίων, με ψήφους 60.6% Πρώτη βουλευτής στην Α. Αθηνών και μετέπειτα υπουργός των εξωτερικών επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. Διεγράφη και ετέθη εκτός κόμματος από τον νέο αρχηγό Α. Σαμαρά, όταν υπερψήφισε τους όρους του ΔΝΤ, παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματος. Πολλά χρόνια στο κοινοβούλιο. Οι Αθηναίοι επανειλημμένως την τίμησαν με την ψήφο τους, κάτι που δεν νομίζω να επαναλάβουν τώρα. Δεν έχει την υποστήριξη μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών. Θα δοκιμάσει με το νεοϊδρυθέν κόμμα της στις ερχόμενες εκλογές. Η χρυσή αυγή, γέννημα και θρέμμα της απραξίας των κυβερνήσεων και των υπουργών προστασίας του πολίτη, από το μεταναστευτικό πρόβλημα και της εγκληματικότητας. Ψηφίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, πού οι πολίτες έχουν τους λόγους τους. 

Δεν είναι ιδεολογικό το θέμα, είναι οι μόνοι που τους παρέχουν αυτό που δεν παρέχει η αστυνομία. Προστασία. Γιατί τους έχουν εγκαταλείψει; Είναι αυτή η μεταναστευτική πολιτική των κομμάτων που άσκησαν εξουσία; Είναι μικρός ο αριθμός των αστυνομικών; Πόσους διαθέτει η πολιτεία για την προστασία των πολιτικών, των επωνύμων δημοσιογράφων κι επιχειρηματιών. Ρωτήστε τους κατοίκους της περιοχής του αγίου Παντελεήμονα και θα σας πούν τους λόγους. Με το να τους βαφτίζουμε φασίστες και ακροδεξιούς, δεν ξορκίζουμε το κακό. Χρειάζεται οι ηγεσίες των κομμάτων ν’ ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών κι όχι μόνον με την νομή της εξουσίας. Πρέπει να αποβάλουν το μικρόβιο του λαϊκίστικου Παπανδρεϊσμού, που κυριάρχησε πολλά χρόνια και οδήγησε την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Ξεπεράστηκε από τα γεγονότα, οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει τίποτα; Ένας μακροχρόνια άνεργος δεν έχει ασφάλεια και περίθαλψη. 

Μια άνεργη κι εγκυμονούσα, θα γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να είναι υποτιμητικό αυτό, αλλά θα πρέπει να πληρώσει ελείψει ασφάλειας και χρήματα δεν έχει. Κάτι που δεν συμβαίνει με τον μετανάστη και την γυναίκα του. Όλοι νοσηλεύονται δωρεάν. Αντί να κατηγορείτε ρατσιστές τους χρυσαυγήτες, κοιτάξετε αυτόν τον κόσμο, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Συμπολίτες, μην ψηφίσετε γόνους πολιτικών, ηθοποιούς, τραγουδιστές κι αθλητές. Γιατί στο παρελθόν εκλέξατε με το πρώτο υιούς και θυγατέρες βουλευτών; Είχε διαπιστωθεί η αξία τους; το ίδιο έγινε και με τις συζύγους δύο διασήμων τραγουδιστών. Κάποιοι ηθοποιοί, αθλητές κλπ. Η ψήφος πρέπει να είναι αποτέλεσμα σκέψεως κι όχι συναισθηματισμού, ή φανατισμού. Κάποιοι σκορπισμένοι που έχουν ουσία και σημαντική προσφορά, θυμηθείτε τους, πρέπει να μπούν στο κοινοβούλιο. Αλ. Μητρόπουλος δικηγόρος εργατολόγος. Στ. Μάνος πρώην υπουργός ΝΔ. Παν. Κουρουμπλής πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, αν και τυφλός πολύ δραστήριος. Λούκα Κατσέλη οικονομολόγος πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ. Σ. Σακοράφα πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Και τώρα ξαφνικά προέκυψε το θέμα του Πύρου Δήμα. 

Του οφείλει τιμή η χώρα, αλλά τι έχει να προσφέρει από την θέση που του χαρίζεται; Θα σηκώσει με την μπάρα τα οικονομικά βάρη; ή τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ; Και στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, η εκλογή του είναι σίγουρη. Όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, η ομάδα βγαίνει στο γήπεδο με γκόλ απ’ τα αποδυτήρια. Δεν αλλάζουν τα επικοινωνιακά τους συστήματα, είναι professionals όπως λέμε Ελληνικά. Ψήφους να πάρουν, απ’ όποιον να είναι κι όποιος να είναι, φτάνει η αναγνωρισιμότητά του. Μας δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις, προεκλογικές φανφάρες, μη τους πιστεύετε, κουμπωθείτε. Ας αντιδράσουμε εμείς. Καλή ψήφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...