Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Προεκλογικός προβληματισμός

Άραγε έχουμε καταλάβει σε ποιες συμπληγάδες έχουμε μπλέξει; Ιδού το ερώτημα. Δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει, γιατί πρώτος λόγος είναι η ελλιπής και παραπλανητική πληροφόρηση και δεύτερον, τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, ψεύδονται ασυστόλως. Ο λόγος είναι πάντα το κομματικό τους συμφέρον, η διατήρηση του παλαιού καθεστώτος της εναλλαγής της εξουσίας μεταξύ των δύο γνωστών κομμάτων. Το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού του κράτους και όχι το μνημόνιο όπως ψευδώς μας λένε. Το έλλειμμα δημιουργείται από το μεγάλο, σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος Όταν τα έσοδα από φόρους είναι 500 € (υποθετικός αριθμός) και οι δαπάνες 700 € είναι φυσικό η διαφορά να καλύπτεται από δανεισμό, που τώρα δεν γίνεται, από περικοπές μισθών και συντάξεων, φαρμάκων, νοσηλίων και λοιπών παροχών, ή από πρόσθετη φορολογία, τα γνωστά χαράτσια.

Μείωση του αφορολογήτου στο ετήσιο εισόδημα, τα τεκμήρια διαβίωσης, τα ακίνητα τα αυτοκίνητα, και σε λίγο θα βάλουν χέρι στις οικονομίες που έχει ο κόσμος για την ώρα της ανάγκης. Μετά λένε γιατί αποσύρονται οι καταθέσεις από τις τράπεζες και πάνε στο εξωτερικό. Επειδή ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός των εφοριών δεν λειτουργεί για τους γνωστούς δημοσιοϋπαλληλικούς λόγους, η αναδιοργάνωσή του είναι χρονοβόρος, η εύκολη λύση είναι φόροι κι ότι μαζέψουμε. Απειλές για κατασχέσεις, άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών κι όποιον πάρει ο χάρος. Τους γνωστούς φοροφυγάδες δεν τους αγγίζουν, δεν μπορούν να τους βρούν. Είναι που θα φωτογράφιζαν τις αδήλωτες πισίνες και τα πολυτελή αυθαίρετα από δορυφόρο, φαίνεται τους χάλασαν τα φιλμ στην εμφάνιση!!! Λένε πως ο λόγος των εκλογών είναι μνημόνιο, ή όχι και δραχμή, ή ευρώ. Ουδέν ανακριβέστερο. 

Είναι για να μας φοβίσουν και σε περίπτωση αποτυχίας τους να μας πούν πως εμείς επιλέξαμε. Ποιά επιλογή, αφού αυτοί έχουν υπογράψει και αναλάβει υποχρεώσεις έναντι των δανειστών κι εμείς την πληρωμή του λογαριασμού. Μήπως έκαναν τον κόπο να μας ενημερώσουν τι ακριβώς υπέγραψαν; τι δεσμεύσεις ανέλαβαν; Μπορεί να ξεπούλησαν εθνικό πλούτο. Γιατί δεν έδωσαν τις επιστολές στην δημοσιότητα να μάθει και ο κυρίαρχος λαός; Όσο για δημοψήφισμα που ζητούσε ο πρώην και πρόσφατα η κυρία Merkel, με ποια γνώση του θέματος θα ψήφιζε ο λαός; Ποιος θα τον ενημέρωνε για τα υπέρ και τα κατά του μνημονίου και του είδους του νομίσματος, αφού τα κόμματα, τα καθ ύλην αρμόδια έχουν διαφορετικές απόψεις; Και ποιος θα τα πίστευε αφού γνωρίζουμε πως ψεύδονται Αν σ’ αυτές τις εκλογές βγεί η ΝΔ πρώτο κόμμα και συνεργασθεί με το ΠΑΣΟΚ και κάνουν κυβέρνηση, τι νόημα έχουν οι δύο εκλογές; αυτοί είχαν την εξουσία και πρίν. 

Προς τι η ακυβερνησία και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις; Αν το αποτέλεσμα είναι ίδιο, τι θα κάνουμε; πάλι εκλογές; Αν βγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία που είναι και το πιθανότερο, με ποιον θα συνεργαστεί; κι αν υπάρξει συνεργασία, πως θα κυβερνήσει με ένα διαμορφωμένο πασοκικό κράτος, που ελέγχει και τους μεγάλους συνδικαλιστές; συν την σκληρή αντιπολίτευση που θα του κάνουν οι άλλοι δύο. Πως θα ικανοποιήσει τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το σύστημα υγείας, τους ασθενείς που δεν έχουν φάρμακα, τα χρέη στους φαρμακοποιούς, τις επιστροφές του ΦΠΑ, τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ και πολλά άλλα. Ότι πρόγραμμα κι αν έχει χρειάζεται χρόνος, τίποτα δεν μπορεί να γίνει γρήγορα. Ο λαός θα θέλει να μάθει ποιοι έκλεψαν το δημόσιο χρήμα, γιατί δεν είναι μόνον ο Άκης. Θα πρέπει να γίνουν δικαστήρια ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη, να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη. Δουλειές με φούντες. Αυτό δεν σημαίνει πως εννοώ μην τον ψηφίσετε. Απλώς να μην περιμένουμε θαύματα. 

Το ίδιο φυσικά και χειρότερο για τους άλλους, που μας έχουν έτοιμα τα μέτρα και όπως είδαμε μέχρι τώρα όλες οι υποθέσεις διαφθοράς έκλεισαν με τις εξεταστικές επιτροπές, που τους πληρώσαμε έξτρα να τις ξεκαθαρίσουν. Τόσο κορόιδα είμαστε. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει από καιρό, μην γελιόμαστε. Έχει γίνει μεγάλη εσωτερική υποτίμηση της αξίας του νομίσματος. Πρέπει ν’ αποφασίσουμε σε ποιον θ’ αναθέσουμε το τιτάνιο έργο της ανάκαμψης και είναι πράγματι δύσκολη η επιλογή. Πρέπει να γίνει με λογική και πολύ σκέψη. Όχι με συναισθηματισμούς ούτε με φοβία που σπέρνουν οι έμμισθοι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας. Είναι σίγουρο πως θα περάσουμε δύσκολες ώρες και θα βλαστημήσουμε που τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια. Γιατί αυτοί έκαναν τον αλόγιστο δανεισμό, με πρώτον διδάξαντα τον μεγάλο!!!! Ανδρέα, για να δημιουργούν ευδαιμονία στον λαό και να κάνουν ανενόχλητοι τις δικές τους μπίζνες. Έφτιαξαν περιουσίες, έγιναν κάτοικοι ανατολικών και βορείων προαστίων. Και τώρα έσκασε η φούσκα. 

Το κακό είναι πως δεν αποκλείεται να κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος. Πρίν από τις εκλογές ο Σαμαράς ο οποίος και τις ζητούσε επιμόνως, περίμενε αυτοδυναμία και ο Βενιζέλος ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικής κατάστασης, που διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Ιδέα δεν είχαν πως ο λαός υποφέρει και πως θα τους μαύριζε. Είναι μακράν της πραγματικότητος. Αν ήξεραν δεν θα έκαναν εκλογές με τίποτα, είναι αποκομμένοι από τον λαό. Επικοινωνούν μαζί του μόνον όταν ζητούν την ψήφο του κι όταν αυτός ζητάει ρουσφέτια. Καταφεύγω πάλι στην λαϊκή σοφία, είναι κάτι που το κάνω συχνά. «με κορόιδεψες μια φορά, ντροπή δική σου. Με κορόιδεψες δεύτερη, ντροπή δική μου» αυτή είναι μεγάλη αλήθεια που πρέπει να μας προβληματίζει όλους μας. Η συμπεριφορά των υποψηφίων βουλευτών και των αρχηγών των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο, είναι χαμηλού επιπέδου. Όλοι λένε τι στραβό θα κάνουν οι άλλοι κι όχι τι καλό θα κάνουν οι ίδιοι. Αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους κι όλοι μαζί βρίζουν τον Τσίπρα. 

Είναι τρομολάγνοι. Φοβίζουν τον κόσμο με απειλή την επαναφορά της δραχμής, και τον κάνουν ν’ αποσύρει τις καταθέσεις του, με αποτέλεσμα να στερείτε η αγορά από χρήμα μεγαλώνοντας την ύφεση. Δεν τους νοιάζει τίποτα μόνον η κατάκτηση της εξουσίας, Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνουν πως είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Προσπαθούν να φανατίσουν, να πολώσουν τους ψηφοφόρους, αποσπώντας την προσοχή τους από τα σοβαρά προβλήματα κι αυτό το ονομάζουν συσπείρωση. Μπορεί να είναι κομματική συσπείρωση, αλλά κρύβει κινδύνους εμφύλιας σύγκρουσης, όταν μετά τις εκλογές αρχίσει η φοροεπιδρομή που θα εξαγριώσει τους μη έχοντες. Οι έχοντες θα μείνουν ανέγγιχτοι ως συνήθως, αλλά και να πληρώσουν, έχουν. Είναι συσπείρωση αυτή, ή φωτιά στα μπατζάκια μας; Τότε θα καταφύγουμε στις θρησκευτικές παρακλήσεις, προς μεγάλη χαρά της ηγεσίας της εκκλησίας, που επανέρχονται τα ερίφια μετά από πολλά χρόνια κραιπάλης κι ευδαιμονίας, να μετατραπούν σε άμωμους αμνούς. Είναι κάτι πολύ πιθανόν με την νοοτροπία του Έλληνα. Κατάντια, βοήθειά μας……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...