Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πολιτικά σκάνδαλα.

Το θέμα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες και κυρίως τους ασθενείς, είναι η κατάντια της υγείας. Αυτές τις ημέρες αναστατώθηκε όλη η κοινωνία με την μη εκτέλεση των ιατρικών συνταγών, την έλλειψη των φαρμάκων και την παντελή εγκατάλειψη των καρκινοπαθών, που κάνουν χημειοθεραπεία. Δεύτερο σοβαρό θέμα είναι η εγκληματικότητα που έχει ξεφύγει από τα όρια, αν μπορεί να πεί κανείς πως υπάρχουν όρια. Η αστυνομία αδυνατεί ν’ αντιμετωπίσει και να ελέγξει την κατάσταση.

Η Αθήνα πνίγεται από το πλήθος των λαθρομεταναστών. Νεκρώθηκε το κέντρο και κάποιες συνοικίες έγιναν γκέτο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άλλη πρωτεύουσα της Ευρώπης σε τέτοια εγκατάλειψη, που οι κάτοικοι της δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους. Κλείνουν μεγάλα ξενοδοχεία, στα οποία ξοδεύθηκαν μεγάλα ποσά να ανακαινισθούν, για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τώρα που θα μπορούσαν ν’ αποσβέσουν έξοδα και να δώσουν θέσεις εργασίας, οι τουρίστες δικαιολογημένα δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα. Και οι πολιτικοί μας αγρόν αγοράζουν. Η εξουσία και η καρέκλα, τίποτα άλλο. Υπάρχουν ευθύνες γι αυτή την κατάσταση; και βέβαια υπάρχουν και τις γνωρίζουμε όλοι. Ποιοι ευθύνονται; Θα πούμε ποιοι δεν ευθύνονται και ότι μείνει στο τέλος. Δεν έχουν ευθύνη, η Παπαρήγα, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας και φυσικά οι Καρατζαφέρης και Μιχαλολιάκος. Φίλοι ψηφοφόροι θυμηθείτε τους όταν πάτε να ψηφίσετε. 

Η οικονομία έχει πατώσει, οι κρατικές δαπάνες έχουν απογειωθεί, Η κρίση κάθε μέρα μεγαλώνει, τα ποσά των δανείων και κυρίως των τόκων συνεχώς αυξάνουν και οι πολιτικοί μας σκοτώνονται για την κατάληψη της εξουσίας. Διερωτώμαι πιστεύει κανείς πως το κάνουν από πατριωτισμό; Aκόμη κι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, μπορώ να πώ, φωνασκούν περισσότερο απ’ τους άλλους. Αυτό μάλλον είναι αποδοτικό, γιατί υπάρχουν οι φανατισμένοι και βολεμένοι και τους ξαναψηφίζουν. Την μεγαλύτερη ευθύνη έχει το ΠΑΣΟΚ, γιατί κυβέρνησε περισσότερα χρόνια, αλλά και την τελευταία διετία που ο πάνσοφος πρωθυπουργός, μας έβαλε στο ΔΝΤ, υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο, ανέλαβε υποχρεώσεις τις οποίες δεν τήρησε. Πήρε χρήματα, αλλά δεν μείωσε τις μεγάλες κρατικές δαπάνες, για να διατηρήσει τον κομματικό στρατό των διορισμένων. Αντίθετα διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα, με την βοήθεια του μεγίστου Μπένι στην οικονομία και του ευφυούς Λοβέρδου στην υγεία. 

Δύο καθηγητές με περισσή φροντίδα αποτελείωσαν ότι δεν πρόλαβε ο αρχηγός τους. Είναι αφέλειά μου, μα διερωτώμαι ποιος είναι ο λόγος που οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με καθημερινές απειλητικές δηλώσεις τους, μας ζητούν να ψηφίσουμε τα κόμματα του μνημονίου; Δεν γνωρίζουν οι Γερμανοί πόσα χρήματα έδωσε η Siemens σε Έλληνες πολιτικούς σε μίζες; αν είναι δυνατόν!!! Δεν θα έπρεπε να κάνουν το αντίθετο; δεν πρέπει ν’ αποβάλουμε τους κλέφτες από το κοινοβούλιο; Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα νέα Τσοχατζόπουλου. Είναι μεγάλα τα ποσά που διακινούσε, δεν το είχαν καταλάβει οι άλλοι; ή ήταν ο εισπράκτορας και μετά έκανε μοιρασιά; Ο άνθρωπος δεν πρέπει να είχε ελεύθερο χρόνο για τα θέματα του υπουργείου. Να συμφωνήσει το χρήμα, να το πάρει, να το ξεπλύνει με τις offshore εταιρίες, να επενδύσει σε ακίνητα, χρειάζεται χρόνος και γνώση. Τώρα του τα φόρτωσαν όλα και δεν τον ξέρουν. 

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει την εποχή του χρηματιστηρίου. Το 2003 με πόρισμα του προέδρου της κεφαλαιαγοράς αποκαλύφθηκε πως ο Μιχάλης Νεονάκης, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ και ο Στέφανος Μανίκας υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης Σημίτη. Από το 1988 έως το 2001 ο πρώτος πραγματοποίησε στο χρηματιστήριο συναλλαγές ύψους 64 εκατ. ευρώ (περίπου 21.8 δις δραχμές). Ο δεύτερος 1,5 εκατ. ευρώ (510 εκατ δραχμές). Που βρέθηκαν τόσα χρήματα; Πως κέρδιζαν; μήπως είχαν εσωτερική πληροφόρηση; Κυρίως ο πρώτος. Δεν τους ζήτησε κανείς τον λόγο. Η υπόθεση όταν έγινε γνωστή το 2003 παραιτήθηκαν από τα τις θέσεις τους, όχι όμως και από το βουλευτικό αξίωμα. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Πολλά λεφτά, ίλιγγος με πιάνει. Άραγε πριν γίνουν κυβερνητικοί είχαν τόσο χρήμα; Μετά λένε πως δεν είναι μεγάλοι οι μισθοί τους, κι εμείς τους ψηφίζουμε. Να πώ καλά να πάθουμε; Τώρα δεν τους βάζουν στα ψηφοδέλτια μέχρι να ξεχαστούν. 

Μέλη του κόμματος παραμένουν και μάλιστα στην εσωκομματική εκλογή, τίμησαν με την ψήφο τους τον Ευάγγελο. Σήμερα είναι διευθυντές κλινικών του ΕΣΥ βάση νόμου, για όσους απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές, με ειδικότητα ιατρού. Το ΠΑΣΟΚ προσέχει τα παιδιά του να μην μείνουν άνεργα. Πληρώνει το κράτος. Εμείς!! Τι; δεν τους γνωρίζετε; μάλλον τους ξεχάσατε. Στην ασθενή μνήμη μας βασίζονται οι πολιτικοί μας και κάνουν πολλά χρόνια την δική τους δουλειά. Μετά έχουμε την μαρτυρία του κ. Τσουκάτου του λεγόμενου (στρατηγού) δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού, που μετέφερε με το βαλιτσάκι χρήματα αγνώστου προελεύσεως στο ταμείο του κόμματος. Όταν επισήμως το δήλωσε στις ανακριτικές αρχές τον διέψευσαν, αλλά μήνυση δεν του έκαναν για συκοφαντική δυσφήμιση. Γιατί; Αν έλεγε ψέματα θα τον κρέμαγαν, όχι μια απλή διάψευση. Αυτά τα γνώριζε ο Γιώργος σαν μέλος του κόμματος, αλλά και σαν υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη. 

Ίσως γι αυτό είπε το «λεφτά υπάρχουν» γιατί αυτό έβλεπε στο κόμμα. Μήπως είχε καμία επαφή με τον κόσμο; Μήπως γνώριζε τι συνέβαινε στον λαό; Το μόνο που ήξερε όταν γύριζε την Ευρώπη, είναι ότι κυβερνά έναν διεφθαρμένο λαό. Από πού είχε βγάλει αυτό το συμπέρασμα; Από τους συνεργάτες του και τους συναδέλφους του βουλευτές και συνδικαλιστές του κόμματος; Υπάρχουν και πολλά άλλα, να μην μακρηγορήσω, αλλά θα επανέλθω. Υπάρχουν σκάνδαλα και άλλων υπουργών, αλλά και οι αστέρες του άλλου κόμματος, δεν ήταν Αρσακειάδες. Τώρα ζητούν την εξουσία και περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, όπως είχαν πεί για τον τέως μεγαλειότατο, ότι περιφέρεται «από χωρίου εις χωρίον». Τότε γελούσαμε, τώρα το χωρίον έγινε κανάλι και οι περιφερόμενοι αγωνίζονται για τον άρτον τους, ή το παντεσπάνι τους, τίποτ’ άλλο. Μην ελπίζετε καλό απ’ αυτούς, η κατάστασή μας είναι τραγική και θα μας στύψουν να βγάλουμε τα χρέη, να βολέψουν τα κλεμμένα και να παρουσιασθούν σαν σωτήρες. 

Μια γεύση πήραμε από τον πρωθυπουργεύοντα και υπουργό των οικονομικών, κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο. Λίγο έμεινε, αλλά μας ξεπάτωσε. Τέτοια αναλγησία δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν. Πολύ πιθανόν να είναι και στην κυβέρνηση που θα προκύψει, στις κοντινές εκλογές, περιμένετε. Ο κ. Σαμαράς μας λέει ότι με το κούρεμα των ομολόγων, δεν χρωστάμε πλέον σε ιδιώτες και τράπεζες, αλλά στους λαούς της Ευρώπης. Σπουδαίο κατόρθωμα, λες και για μας παίζει ρόλο ποιοί είναι οι δανειστές μας. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι χρωστάμε. Οι άρχοντες της Ευρώπης δηλώνουν πως οι Έλληνες θα διαλέξουν την μοίρα τους, αρκεί βέβαια να ψηφίσουμε αυτούς που αυτοί έχουν επιλέξει. Μου θυμίζουν μια παλιά Ελληνική ταινία, που ο πρωταγωνιστής λέει μια καταπληκτική ατάκα. Στο σπίτι μου έχουμε δημοκρατία. Ο καθ’ ένας λέει ελεύθερα την γνώμη του, αρκεί να συμφωνεί απόλυτα με την δική μου. Τέτοια δημοκρατία μας προσφέρουν. Θερμώς τους ευχαριστούμε…… χαίρετε.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/6/12 14:53

    Tο κείμενο δεν λέει ψέματα, αλλά ξεχνά και κάποιες αλήθειες... πχ η πλειοψηφία των όσων κερδοσκόπησαν με χρήματα του ελληνικού δημοσίου (δανεικά από την ΕΕ για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ελλήνων πολιτών) και που όλοι τους σχεδόν ήσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πλήν δυο ή τριών που πήγαν προς ΔΗΜΑΡ. Αρα στην εξαίρεση των πολιτικών ευθυνών ο συγγραφέας μάλλον μεροληπτεί "ξεχνώντας" τεχνηέντως που δραστηριοποιούνται σήμερα οι εν λόγω "πολιτικοί άνδρες" . Πχ όλο ανεξαιρέτως το πρώην επιτελείο του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι μέλη του πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Λαλιώτης και η "λεφτά υπάρχουν" κα Κατσέλη έδωσε στήριξη στον κ. Τσίπρα, ο οποίος για να της ανταποδώσει το καλό πρότεινε τον άντρα της για προσωρινό πρωθυπουργό. και ακόμα, είναι δυνατόν να αναφέρετε ως επιχείρημα την τουριστική κίνηση και να θεωρείτε άμοιρους ευθυνών τους βασικούς υπαίτιους των βασάνων της μεταφοράς προιόντων και επιβατών, ήτοι τους συνδικαλιστοπατέτρες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ; αυτά τα κόμματα είναι οι κυριότεροι φταίχτες της μείωσης της τουριστικής κίνησης, των σχεδόν αποκλειστικά all included πακέτων διακοπών με πτήσεις τσάρτερ και του αποκλεισμού της αθήνας απο τα τουσριστικά πακέτα. επίσης, ο Καρατζαφέρης απο πού και ως πού είναι άμοιρος ευθυνών; και το Μνημόνιο ψήφισε και την κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποίαν έβαλε και 5 υπουργούς. όσο για την ψήφο που δήθεν πρέπει να δώσουμε σε όσους η Μέρκελ έχει επιλέξει, πάλι μεροληπτείτε. αν ήθελαν οι "ετέροι μας" το Σαμαρά πρωθυπουργό δε θα του είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό τον περασμένο Νοέμβριο και δε θα έστηναν στον τοίχο τη ΝΔ όταν επέβαλε εκλογές στον Παπαδήμο. (αλήθεια, πότε κάποιος θα μου πεί, αν ο Σαμαράς τελικά φταίει γιατί στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου ή γιατί την ανάγκασε να προβεί σε εκλογές, έστω και καθυστερημένα; γιατί και για τα δυο μαζί δεν μπορεί να φταίει). αντιθέτως, είναι προφανές ότι τώρα πια που κάλυψαν οι "ετέροι μας" και την Ισπανία, παρακαλάνε να εκλεγεί ο Τσίπρας ώστε να μας πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων και να τελειώνουν με την παρτη μας. είναι ηλίου φαεινότερον ότι μόνο τάμα δεν έχουν κάνει (και φαίνεται αυτό κι απο τις δηλώσεις τους) για να εκλεγεί ο Τσίπρας. άρα επίτρέψτε μου σε τελική ανάλυση να θεωρήσω το κείμενο τουλάχιστον ανακριβές, αν όχι προκατειλημμένο.
    σας παραπέμπω και σε δυο δικά μου, ώστε να μπορείτε να δείτε και ποιός υπογράφει το σχόλιο:
    http://logia-starata.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1060.html
    http://logia-starata.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4127.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...