Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ορκωμοσίες πολιτικών.

Μία άλλη άποψη για την εξέλιξη των γενομένων στην πολιτική, διαφορετική απ’ αυτήν που παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, γραπτά και ηλεκτρονικά. Συνέβησαν αλλεπάλληλα γεγονότα στην πολιτική μας ζωή, που όμοια δεν είχαν συμβεί τα τελευταία 40 χρόνια. Προηγήθηκε η καταστροφή της εθνικής οικονομίας της χώρας, από την κυβέρνηση του μικρού Παπανδρέου. Κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια εργατικών και υπαλληλικών θέσεων εργασίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, δανεισμός από την ΕΕ κι από το ΔΝΤ. Μνημόνια υποχρεώσεων μας προς τους δανειστές, τα οποία έγιναν όχι μόνον για την εξασφάλιση των χρημάτων τους, αλλά και γιατί είναι γνωστόν στους πάντες ότι σαν λαός είμαστε αμνήμονες, ακόμη και στην ιστορία μας.

Αυτά μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, που τρία κόμματα της βουλής αποφάσισαν να στηρίξουν κυβέρνηση συνεργασίας, με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και πρωθυπουργός ένας γνωστός τεχνοκράτης κι επιτυχημένος οικονομολόγος και τραπεζικός, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Μέχρι εδώ τίποτα το παράξενο φαινομενικά, εκτός από τους λόγους που πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις, πίσω από κλειστές πόρτες τραπεζών, πρεσβειών και πολιτικών γραφείων, εν αγνοία του λαού, ο οποίος δεν χρειάζεται να γνωρίζει πολλά. Του αρκεί να πιστεύει ότι είναι ο κυρίαρχος κι ότι αποφασίζει και ψηφίζει κόμματα και κυβερνήσεις, που του εξασφαλίζουν ευημερία, προκοπή και ρουσφέτια. Στο σημείο αυτό έγινε και η απομάκρυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κι αρχίζουν οι απόκρυφες ενέργειες των πολιτικών. Γιατί απομάκρυναν τον πολυβραβευμένο και λαοπρόβλητο πρωθυπουργό κι έβαλαν δύο αντιπροέδρους στον Παπαδήμο; Τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, δύο πολιτικούς ειδικού βάρους και αξίας. 

Μήπως ο μικρός με τα συνεχή ταξίδια του στην Ευρώπη έβαζε την υπογραφή του σε όποιο έγγραφο του έδιναν κι έτσι μας κρέμασε; Δεν του είχε μάθει ο σοφός πατέρας του, πως ο άνδρας την υπογραφή του και το κάτι άλλο του, δεν τα βάζει οπουδήποτε; Προσέχει. Δεν μας είπαν αν γνώριζε τι έκανε και γιατί. Ήταν ο κατάλληλος; διέθετε τις γνώσεις και την ευφυΐα να κάνει διακρατικές συμφωνίες σε τέτοιο επίπεδο; Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ, γιατί ο σημερινός Αντώνιος, απέκλισε τον σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής, για την διερεύνηση της υποθέσεως. Απ’ αυτό το σημείο αρχίζουν τα ευτράπελα. Ένα οργανωμένο σώου προσέφεραν στον λαό, για να πιστεύει πως κάτι γίνεται και συγχρόνως να ικανοποιείται το θρησκευτικό του συναίσθημα. Με την συνεργασία της ηγεσίας της εκκλησίας, άρχισε μία σειρά ορκωμοσιών, με το γνωστό τελετουργικό, να δείξουν και οι πολιτικοί την θρησκευτικότητά τους, μαζί με την τήρηση του συντάγματος, (ως προς την ορκωμοσία τουλάχιστον), ασχέτως αν μετά το αγνοούν ή εν γνώση τους το παραβιάζουν. 

Με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο, μέχρι και την κυβέρνηση Σαμαρά, έχουν γίνει 10 ορκωμοσίες, ατομικές και ομαδικές, αν δεν έχω χάσει τον λογαριασμό κι αν με τις παραιτήσεις, δεν ακολουθήσουν άλλες. Αρνούμαι να δεχθώ αυτόν τον παραλογισμό της εκκλησίας, να συμμετέχει σ’ αυτό το θέατρο. Κι εξηγώ τους λόγους. Πρώτος και σοβαρότερος όπως μας έχουν διδάξει, η κεφαλή της εκκλησίας είναι ο Χριστός, και κατά την διδασκαλία του, απαγόρευσε ρητώς τον όρκο. Το αναφέρει σαφώς ο ευαγγελιστής Ματθαίος «μη ομόσαι όλως’ μήτε εν τω ουρανώ, ότι θρόνος εστί του Θεού’ μήτε εν τη γη ότι υποπόδιον εστί των ποδών αυτού, μήτε εν τη κεφαλή σου ομόσεις, ότι ου δύνασαι μίαν τρίχα λευκήν η μέλαινα ποιείσαι. Έστω δε ο λόγος υμών ναί ναί, και ού ού, το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού εστίν». Ματθ. Ε.34. Δεύτερος όπως έχει αποδειχθεί, πολλοί εκ των βουλευτών κατά καιρούς είναι επίορκοι. 

Ορκίζονται ως βουλευτές και ξανά όταν γίνουν υπουργοί. Και πάλι όταν αλλάζουν υπουργείο. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ορκίζονται δύο φορές. Πρώτα για το αξίωμά τους και μετά ως βουλευτές. Ο πρώτος όρκος δεν τους δεσμεύει; Υπάρχει διαφορά όρκου από το ένα υπουργείο στο άλλο; Και το σύνταγμα παραβιάζουν. Αλλά και οι ιερωμένοι παραβιάζουν τους κανόνες του ευαγγελίου που είναι γι αυτούς το θρησκευτικό σύνταγμα. Μια κωμωδία παίζουν όλοι. Να δείξουν τάχα πως είναι καλοί Χριστιανοί, για να τους ψηφίζουν. Αυτό μας μάρανε. Όταν κάνουν τεράστιες περιουσίες εις βάρος του συνόλου, δεν μας ενδιαφέρει; Οι μεγαλόσταυροι και τα προσκυνήματα μπροστά στις κάμερες, τους δίνουν το πιστοποιητικό τους. Ο Παπαδήμος τακτοποίησε το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων, διέλυσε τ’ αποθεματικά των ταμείων, τις οικονομίες των πολιτών που τις είχαν εναποθέσει σε χαρτιά με την εγγύηση του δημοσίου κι αυτό που ονομάζεται πτώχευση, το ονόμασε ελεγχόμενη χρεοκοπία. 

Έκανε εκλογές στις 6 Μαΐου 2012 στις οποίες έλαβαν μέρος 32 κόμματα. Πληθώρα συμμετοχής. Αποτέλεσμα; πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων και άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και δύο νέων κομμάτων. Της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Απρόσμενο!!! Τότε μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά τα κόμματα θέλανε νέες εκλογές. Συνήλθε η βουλή σε σώμα, ορκίστηκε, παραιτήθηκε, όρισαν κι όρκισαν νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Πικραμένο, πρόεδρο του συμβουλίου της επικρατείας, με υπουργούς εκτός πολιτικής, για να οργανώσουν νέες εκλογές. Εδώ μάλλον παίχθηκε κάποιο παιχνίδι. Ίσως με τις δύο απανωτές εκλογές λειτούργησε ο νόμος απαλλαγής υπουργών, για κάποια σκάνδαλα. Βατοπέδι Siemens κλπ. Ο γνωστός νόμος, το έργο του Vanzel (παρένθεση) για να θυμηθούμε την υπέροχη παλαιά ελληνική ταινία με τον Εξαρχάκο να συστήνεται στον Βουτσά, με την αξέχαστη ατάκα, Vanzel Papado, ας γελάσουμε λίγο για να μην κλάψουμε την μοίρα μας. 

Άντε πάλι ορκωμοσίες, νέες εκλογές περίπου ίδια αποτελέσματα, νέα βουλή πάλι ορκωμοσίες, ασθένεια του κ. Ράπανου προοριζόμενου για το υπουργείο οικονομικών και παραίτηση. Εγχείρηση του κ. Σαμαρά, αδυναμία να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Να πάει ο κ. Αβραμόπουλος ως υπουργός εξωτερικών. Το πρωτόκολλο δεν το επιτρέπει, άλλο μπάχαλο. Τόσες υπηρεσίες και υψηλόμισθοι δικοί μας υπάλληλοι στην ΕΕ και στο ΥΠΕΞ δεν γνώριζαν τίποτα; Ποιος να πάει; Ο πρόεδρος της δημοκρατίας. Εκ του νόμου όμως δεν έχει εξουσία να κάνει διακρατικές συμφωνίες και να υπογράφει, εκτός από νόμους κι αποφάσεις της βουλής. Θα μου πείτε πρώτη φορά είναι που γινόμαστε ρεζίλι. Πριν μπεί ο κ. Σαμαράς στο νοσοκομείο έτρεξε να ορκισθεί, τόσα χρόνια περίμενε μια τέτοια μέρα. Και πάλι παραίτηση του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας κ. Βερνίκου. Πάλι νομικό πρόβλημα. Νέος υπουργός νέα ορκωμοσία. 

Νέος υπουργός οικονομικών ο κ. Στουρνάρας. Νέα ορκωμοσία, μαζί κι ο νέος υπουργός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κ. Κεδίκογλου. Από κοντά κι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το όνομα αυτού στην γενέτειρα του Jeffrey, για τους μη γνωρίζοντες πόσο Έλληνας είναι. Μια βουλή και κυβέρνηση τρέλα. Ποτέ δεν ήταν τόσο αντιδημοκρατική. Τα αριστερά κόμματα αποχωρούν από την αίθουσα όταν ομιλεί ο εκπρόσωπος της χρυσής αυγής και τους το ανταποδίδει η δεύτερη, η οποία και πάλι αποχωρεί όταν ορκίζονται στο κοράνιο βουλευτές Μουσουλμανικού θρησκεύματος. Περιφρονούν επιδεικτικά μια μερίδα του εκλογικού σώματος. Το ίδιο συμβαίνει κι από τους χειροκροτητές κλακαδόρους των κομμάτων. Οι ομιλητές κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της κακώς εννοούμενης ολομέλειας, αγορεύουν σε κενή αίθουσα, χωρίς ουδόλως να ενοχλούνται. Μόνο στις ψηφοφορίες και στις ομιλίες των αρχηγών είναι άπαντες παρόντες. 

Έλληνες συμπολίτες σκευθείτε, αυτούς τους ανθρώπους, τους πληρώνουμε αδρά με την ελπίδα να μας βγάλουν από το οικονομικό μας αδιέξοδο. Δεν δίνουν δεκάρα για τα δικά μας προβλήματα, δεν προβληματίστηκαν από τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού πάλι τους εμπιστευθήκαμε κι ως εκ τούτου μην περιμένετε καμία προκοπή, μόνον ένα μεγαλοπρεπές ΤΙΠΟΤΑ. Η μόνη έννοια που έχουν, είναι η εξασφάλιση των κεκτημένων τους η αύξηση των εσόδων του κράτους, για τις παροχές τις δικές τους και των πραιτοριανών τους. Εμείς θα πληρώνουμε τα λάθη, τις παραλήψεις, την κακοδιαχείριση και τον παράνομο πλουτισμό μερικών εξ αυτών, στερούμενοι πλέον μισθούς και συντάξεις, ικανές προς επιβίωση. Σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και τον προσεχή χειμώνα, θέρμανση. Θα προτείνω την κατασκευή ενός παρεκκλησίου στο προεδρικό μέγαρο, με την παρουσία μονίμου αρχιερέως, να ορκίζει κατά το δοκούν, να μην πηγαινοφέρνουν τον αρχιεπίσκοπο και να μην τον εκθέτουν συγχρόνως. Θα σας κούρασα με την επαναλαμβανόμενη αναφορά σε ορκωμοσίες, αλλά συνέβησαν. Θα σταματήσω εδώ, δεν θα γράψω πολλά που συμβαίνουν ακόμη. Τα σκληρότερα μέτρα που θ’ ακολουθήσουν, στα οποία θα ωχριούν τα προηγηθέντα. Θα σας ευχηθώ καλά μπάνια, σε όσους έχετε ακόμη την δυνατότητα για διακοπές.

1 σχόλιο:

  1. ░░░░░░░░▄██▄░░░░░░▄▄░░
    ░░░░░░░▐███▀░░░░░▄███▌
    ░░▄▀░░▄█▀▀░░░░░░░░▀██░
    ░█░░░██░░░░░░░░░░░░░░░
    █▌░░▐██░░▄██▌░░▄▄▄░░░▄
    ██░░▐██▄░▀█▀░░░▀██░░▐▌
    ██▄░▐███▄▄░░▄▄▄░▀▀░▄██
    ▐███▄██████▄░▀░▄█████▌
    ▐████████████▀▀██████░
    ░▐████▀██████░░█████░░
    ░░░▀▀▀░░█████▌░████▀░░
    ░░░░░░░░░▀▀███░▀▀▀░░░░
    ●Feliz Fin De Semana●
    ★MaRiBeL★‏

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...