Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Οι λίστες, οι ληστές κι άλλα φαιδρά.

Να το θυμηθείτε, θα έρθει στιγμή που δεν θα μας κάνει τίποτα εντύπωση, απ’ όσα γίνονται και λέγονται. Έχουμε ακούσει και διαβάσει τα πάντα για την μεταπολιτευτική πολιτική των κυβερνήσεών μας και ίσως μας έχει διαφύγει ένα, η σωστή προπαγάνδα την οποία ασκούν με την βοήθεια των μέσων και μέσω αυτής, την χειραγώγηση των μαζών. Δεν έχει σημασία ότι στην ζωή μας βασιλεύει η παραβατικότητα, η ατιμωρησία, η φοροδιαφυγή, η μη τήρηση γενικά των νόμων της πολιτείας. Σημασία γι αυτούς έχει, όταν ψηφίζουμε να επιλέγουμε πάντα τα ίδια κόμματα και πρόσωπα, ανεξάρτητα από το αν είναι επιτυχημένα ή σωστότερα αποτυχημένα. Πάντα παίζει ρόλο ένα σωστό προεκλογικό σύνθημα, που μπορεί άλλοτε να είναι ενθαρρυντικό κι άλλοτε εκφοβιστικό. Στην πρώτη κατηγορία ήταν η «αλλαγή» η «επανίδρυση του κράτους» και «λεφτά υπάρχουν».

Στην δεύτερη «Καραμανλής ή τανκς» «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» «ευρώ ή δραχμή» κι άλλα τέτοια, που επηρεάζουν την κρίση του ψηφοφόρου. Άλλος ελπίζει, άλλος φοβάται, κανείς δεν σκέπτεται αυτό που ακούει, πόση δόση αλήθειας έχει. Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα ανοχής από μέρος των πολιτών, δημιουργήθηκε επί σειρά ετών. Χριστούγεννα και Πάσχα, οι απεργίες των εργατών αποκομιδής των απορριμμάτων. Βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους, αποτελούσαν μέρος του εορταστικού στολισμού των πόλεων. Μας είχε γίνει συνήθεια, που αν κάποια φορά μπορούσε να μην γίνει, θα είχαμε σύνδρομο στέρησης. Ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκαμε, στους δημάρχους, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να πληρώσουμε τα δημοτικά τέλη εφόσον ο δήμος δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις του. Γνωρίζαμε πως αυτό ήταν ένα παιχνίδι για νέους διορισμούς, αλλά το ανεχόμαστε. Άλλο ένα, ήταν το φακελάκι στους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά του δημοσίου. 
Εφοριακούς, ιατρούς, πολεοδόμους, τελωνιακούς και λοιπούς, οργανωμένους καλά σε πόστα, που πλούτιζαν παράνομα. 

Κλείσιμο των εθνικών οδών από αγρότες, για αύξηση των επιδοτήσεων. Κατάληψη σχολείων από μειοψηφίες παιδιών, που ποτέ δεν επαινέβει εισαγγελέας, παρά τις ζημιές που προκαλούσαν. Δεν γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί να είναι επιτρεπτή η κατάληψη δημοσίων κτιρίων, οδών κλπ. Αμ εκείνο το ΠΑΜΕ με τους γνωστούς αποκλεισμούς λιμένων και δημοσίων κτιρίων. Ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ και φορτηγών. Καμία διαμαρτυρία, καμία αντίδραση προς την πολιτεία. Είχαμε αποδεχθεί, πως όλ’ αυτά ήταν δημοκρατικά δικαιώματα των διαφόρων συντεχνιών. Αμνοί προς σφαγήν όλοι μας. Ανοχή στο έπακρον, ραγιάδες με υποταγή στις κάθε λογής συντεχνίες, όχι σε κοινά αλλά σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι πολιτικοί βλέποντας την ανοχή μας, δεκάρα δεν έδιναν αφού τους ξαναψηφίζαμε. Και σήμερα οι ίδιοι είναι στους δρόμους για τα κεκτημένα. Οι άνεργοι εργάτες και υπάλληλοι, περιμένουν το θαύμα από τον μεσσία. Έτσι λοιπόν και τώρα μας παρουσιάζουν λίστες ονομάτων πολιτών, που έχουν μεταφέρει κεφάλαια στις τράπεζες της Ευρώπης. Μόνον τις αναφέρουν, από λήψη μέτρων τίποτα. 

Προσωπικά δεδομένα μας λένε. Σεβασμό στον νόμο κύριε πρωθυπουργέ; Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να πούμε, οι πολιτικοί πάντα πρώτα τον νόμο, κι αν δεν υπάρχει τον φτιάχνουμε. Ποιους κρύβουν τώρα; Ποια ονόματα καλύπτουν; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια λέει ο λαός; Πάντως όχι ο σκύλος. Δεν τους καίγεται καρφί για ότι έρχεται στην δημοσιότητα. Μπόρα είναι θα περάσει. Άλλοι Ευρωπαίοι αξιοποίησαν αυτές τις λίστες. Άλλωστε η κυρία υπουργός οικονομικών της Γαλλίας μας την έδωσε, πως λένε πως δεν είναι επίσημο στοιχείο; Γνωρίζουν πως τίποτα δεν μας επηρεάζει. Τόσα χρόνια αυτό πέτυχαν. Να δεχόμαστε τις καρπαζιές και να το παίζουμε κυρίαρχος λαός. Έτσι θα περάσει κι αυτό και θα έρθει το άλλο. Η τριανδρία που μας κυβερνά αντιπροσωπεύει όλο το κομματικό φάσμα. Το κόμμα της δεξιάς, το κόμμα του σοσιαλισμού κι ότι έχει απομείνει απ’ αυτό και ένα μικρό κομματάκι της αριστεράς. Τι άλλο θέλουμε; εμείς δεν τους δώσαμε πάλι την εξουσία; Τώρα η φοβέρα είναι ο Τσίπρας και η χρυσή αυγή. 

Ο πρώτος θα μας τα πάρει όλα κι ο δεύτερος θα φέρει την δημοκρατία της Βαϊμάρης. Ήθελα μια δημοσκόπηση. Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν λεπτομέρειες γι αυτήν την δημοκρατία; Μήπως ο Μιχαλολιάκος θα γίνει Χίτλερ για να αιματοκυλίσει την Ευρώπη; Εκείνος είχε πίσω του τα 80 εκατομμύρια των Γερμανών. Ο δικός μας τι έχει; Τίποτα. Απλώς οι επαγγελματίες τις έδρες τους υπερασπίζονται και τις απολαβές τους. Αστεία πράγματα, την απόλυτη ένδυα στην οποία μας οδηγούν, αυτό έπρεπε να φοβούνται. Την οργή των απελπισμένων και τον τεράστιο αριθμό των λαθρομεταναστών, που δεν θα μείνουν κλεισμένοι στα συρματοπλέγματα έτσι και ξεκινήσει αναταραχή. Αν πεινάσουν δεν θα παραστήσουν τις κότες, θα βγουν και θα σκουπίσουν ότι βρουν. «Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι». Μια κι αναφέρθηκα σε λόγους του ευαγγελίου ας πάμε και στην εκκλησία. Πτώχευσε κι αυτή. Ο αρχιεπίσκοπος έχει δίκιο, γιατί το έργο του προς τους δυστυχείς είναι τεράστιο, αλλά σε περίοδο μεγάλης κρίσεως δεν νομίζω πως θα τον βοηθήσει η πολιτεία. 

Στις 25 Μαρτίου είχα γράψει για την πριβέ παρέλαση ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας. Τώρα είδαμε κι άλλο απαράδεκτο από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Σεβασμιότατε κύριε Άνθιμε πως δεχθήκατε τον αποκλεισμό των πιστών από την δοξολογία στον ναό; Οι Θεσσαλονικείς έχουν πολιούχο τον άγιο Δημήτριο και του αποδίδουν τιμές και λατρεία, πως δεχθήκατε να μπουν τα κάγκελα; Ο ναός είναι οίκος Θεού, εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών. Πως τους αποκλείσατε και τους στερήσατε το δικαίωμα της συμμετοχής. Από πότε χρειάζεται ειδική πρόσκληση ο πιστός για την είσοδό του στον ναό; τι είναι, κέντρο διασκέδασης και χρειάζεται face control στην είσοδο; Οι παρευρισκόμενοι πολιτικοί ήταν περισσότερο Χριστιανοί από τον λαό; Ντροπή κύριε Άνθιμε για να μην πω κάτι χειρότερο. Υποτίθεται πως είσαστε πατέρας και ποιμενάρχης τους κι όμως προτιμήσατε τους αξιωματούχους. Φερθήκατε σαν δημόσιος υπάλληλος, που υπάκουσε στους προϊσταμένους του, αφού αυτοί του δίνουν τον μισθό του. 

Γιατί κύριε αυτή η διάκριση, με τον νόμο του Θεού, ή των ανθρώπων; Είπαμε εδώ δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο κι εγώ ασχολούμαι με τα καμώματα ενός ιεράρχη; Όσο για τους πολιτικούς αν είναι τόσο καλοί Χριστιανοί, ας δώσουν κάτι από τα καλά έσοδά τους για το έργο του προκαθημένου της εκκλησίας, όχι παραστάσεις ως Χριστιανοί πρώτης κατηγορίας. Κάγκελα και αστυνομία δεν είδαμε επί χούντας, ούτε αποκλεισμό των πιστών από εκδηλώσεις ιστορικών και θρησκευτικών γεγονότων. Τα είδαμε επί δημοκρατίας και μάλιστα την αστυνομία να προστατεύει τον στρατό να παρελάσει, εκεί φτάσαμε, οι δυνάμεις καταστολής προστάτες των στρατιωτικών αγημάτων. Επειδή μίλησα για χούντα, ας θυμηθούμε λόγω και των ημερών το ΟΧΙ του Μεταξά, στις πιέσεις της σημερινής συμμάχου Ιταλίας. Ο σημερινός πρωθυπουργός λέει, αν δεν υπογράψουμε χανόμαστε. Διαφορά των δύο πρωθυπουργών. Ο πρώτος είπε όχι κι ο λαός ακολούθησε. Ο δεύτερος λέει ναι κι ο λαός δεν είναι μαζί του. Αν είναι λάθος ο Μεταξάς, γιατί εορτάζουμε χρόνια τώρα το ΟΧΙ. Φασίστα θα με πούνε. 

Ο Μεταξάς έκανε τις κοινωνικές ασφάλειες, τις συλλογικές συμβάσεις, τις αποζημιώσεις στην απόλυση, το οκτάωρο κλπ. Σήμερα η κυβέρνηση με την τρόικα τα καταργούν όλα. Οι διαφορές δημοκρατίας και δικτατορίας. Όποιος με κακοχαρακτηρίσει, είναι ανιστόρητος. Ας διαβάσει ιστορία κι ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Με έχουν πει κι ακροαριστερό. Δεκάρα δεν δίνω. Αυτά γράφει η ιστορία, αυτή που σκοπίμως δεν διδάσκεται. Ας μας πουν οι σημερινοί καλοταϊσμένοι συνδικαλιστές πότε έχυσαν αίμα κι έκαναν αγώνες γι αυτές τις κατακτήσεις; Έτοιμα τα βρήκαν, βολεύτηκαν με βουλευτικές και υπουργικές θέσεις, χωρίς αιμορραγίες κι αγώνες. Με διορισμούς κι έλεγχο της κρατικής μηχανής βολεύτηκαν. Όταν έφτασα εδώ το κείμενο, ξέσπασε σάλος με το θέμα της λίστας στην οποία αναφέρομαι στην αρχή, την δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και για τον ίδιο εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως με ταχύτητα αστραπής. Τι θα γίνει, άγνωστο. Ποιος θα πιστέψει κάτι που το έκρυβαν επί δύο χρόνια, τι έγραφε τότε και τι γράφει τώρα. 

Όπως και ποιος το έδωσε, με ποιόν σκοπό και γιατί διώκεται ο δημοσιογράφος που έκανε αυτό που απαιτεί η εργασία του. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ονόματα και λοιπές λεπτομέρειες, αλλά ως συνήθως αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης επιδιώκουν, για να ψηφιστούν από την βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα. Σε περίοδο εορτασμού του ΟΧΙ, ο νυν πρωθυπουργός απείλησε με διαγραφή όσους βουλευτές αρνηθούν το ΝΑΙ. Ο θρίαμβος της δημοκρατίας, σωθήκαμε.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...