Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ποιός τάχα να φταίει.

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! Φταίει ο Θεός που μας μισεί! Φταίει το κεφάλι το κακό μας! Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί! Ποιος φταίει; Ποιος φταίει; Κανένα στόμα δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα. Κ. Βάρναλης. Οι μοιραίοι. Κιοτήδες ραγιάδες μικροαστοί. Οι κοντινοί πρόγονοί μας αντιστάθηκαν στις στρατιές του τρίτου Ράιχ κι έκαναν το έπος του σαράντα εμείς κιοτέψαμε σε δύο Γερμανούς Merkel Soible και σε μια Γαλλίδα Lagarde. Γιατί; Για να σώσουμε το αυθαίρετο εξοχικό μας, το αυτοκινητάκι μας, την συνταξούλα μας ή ότι θ’ απομείνει απ’ αυτήν, τους κατώτατους μισθούς και ημερομίσθια, τους ημιυπαίθριους, τα χαράτσια, το αφορολόγητο στις 5000 € και ότι προβλέπει το περίφημο μνημόνιο, ή ότι άλλο μας προσθέσουν ακόμη.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι αποτυχημένοι.















Καμαρώστε τους θυρεούς τους. Όχι μόνον απέτυχαν σε ότι είχαν υποσχεθεί, αλλά κατέστρεψαν το μέλλον σε δύο, ίσως και τρείς γενιές Ελλήνων. Έχουν το θράσος να ζητούν και πάλι την εμπιστοσύνη μας, με τα συνήθη ψέματα και με τον εκφοβισμό, έχοντας την βοήθεια των Ευρωπαίων ηγετών και των τραπεζών. Οι κοντινοί πρόγονοί μας δεν φοβήθηκαν τις στρατιές των Γερμανών κι αντιστάθηκαν. Εμείς θα κάνουμε πίσω; Κυριακή κοντινή γιορτή. Μη φοβηθείτε, αντισταθείτε στείλτε τους τουλάχιστον στο σπίτι τους, αν όχι κάπου αλλού που τους αξίζει. Εμείς θα πληρώσουμε τα λάθη τους, όχι αυτοί.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πολιτικά σκάνδαλα.

Το θέμα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες και κυρίως τους ασθενείς, είναι η κατάντια της υγείας. Αυτές τις ημέρες αναστατώθηκε όλη η κοινωνία με την μη εκτέλεση των ιατρικών συνταγών, την έλλειψη των φαρμάκων και την παντελή εγκατάλειψη των καρκινοπαθών, που κάνουν χημειοθεραπεία. Δεύτερο σοβαρό θέμα είναι η εγκληματικότητα που έχει ξεφύγει από τα όρια, αν μπορεί να πεί κανείς πως υπάρχουν όρια. Η αστυνομία αδυνατεί ν’ αντιμετωπίσει και να ελέγξει την κατάσταση.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Προεκλογικός προβληματισμός

Άραγε έχουμε καταλάβει σε ποιες συμπληγάδες έχουμε μπλέξει; Ιδού το ερώτημα. Δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει, γιατί πρώτος λόγος είναι η ελλιπής και παραπλανητική πληροφόρηση και δεύτερον, τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, ψεύδονται ασυστόλως. Ο λόγος είναι πάντα το κομματικό τους συμφέρον, η διατήρηση του παλαιού καθεστώτος της εναλλαγής της εξουσίας μεταξύ των δύο γνωστών κομμάτων. Το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού του κράτους και όχι το μνημόνιο όπως ψευδώς μας λένε. Το έλλειμμα δημιουργείται από το μεγάλο, σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος Όταν τα έσοδα από φόρους είναι 500 € (υποθετικός αριθμός) και οι δαπάνες 700 € είναι φυσικό η διαφορά να καλύπτεται από δανεισμό, που τώρα δεν γίνεται, από περικοπές μισθών και συντάξεων, φαρμάκων, νοσηλίων και λοιπών παροχών, ή από πρόσθετη φορολογία, τα γνωστά χαράτσια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...