Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ελλάς και Ευρωπαϊκή ένωση.

Ευρώπη, η γηραιά ήπειρος όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν. Μία ένωση που αποτελείτε από 27 χώρες, γιατί δεν είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης στην ένωση. Ένας γίγας με πληθυσμό μετρημένο τον Ιανουάριο του 2009 στα 499.628.529 άτομα. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο μετά την Κίνα και την Ινδία. Είναι μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου και υποτίθεται από τις περισσότερες πολιτισμένες περιοχές του πλανήτη. Το (υποτίθεται) θα το εξηγήσω αργότερα στο άρθρο. Είναι μία εταιρική ένωση, με κράτη που έχουν διαφορετικές γλώσσες, ήθη και έθιμα, μεγάλες πληθυσμιακές διαφορές, διαφορετικό τρόπο ζωής και φυσικά πολιτισμό. Σ’ αυτή την ένωση είμαστε εταίροι οι Έλληνες ή εταίρα η Ελλάδα; Αυτό δεν χρειάζεται να το εξηγήσω, ό έχων νού, το αντιλαμβάνεται.Οι εταίροι μας λοιπόν, όπως του αρέσει να επαναλαμβάνει ο Βενιζέλος και να φουσκώνουν τα μάγουλά του από υπερηφάνεια, μου θυμίζει την παροιμία «κι η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες».

Ποιος το λέει; ο άνθρωπος που το παίζει πρόεδρος κόμματος, που είναι μέλος της συγκυβέρνησης και που δεν έχει χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο των γραφείων του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ; Ποιος μας υπολογίζει ως εταίρους κι όχι ως επαίτες που εκλιπαρούν κάθε τόσο την πολυπόθητη οικονομική δόση, για την επιβίωση; Οι πολιτικοί μας που κάνουν πως κυβερνούν, δεν είναι τίποτα άλλο από διεκπεραιωτές των εντολών της περίφημης τρόικας, δηλαδή των υπαλλήλων των εταίρων μας οι δύο και ο τρίτος του ΔΝΤ. Για όσους δεν γνωρίζουν, μέλη και χρηματοδότες του ΔΝΤ είναι 180 χώρες, με κορυφαία από το ποσοστό της προσφορά της, η ΗΠΑ κι έδρα του είναι η Ουάσιγκτον. Εκεί αποφασίζουν τις τύχες του λαού μιας χρεοκοπημένης χώρας. Εμείς παραμείναμε μια περιφερειακή Βαλκανική επαρχεία.
Υπήρξε εποχή βέβαια, που εντέχνως οι εταίροι μας άφησαν να νιώσουμε Ευρωπαίοι και σαν ηλίθιοι καταναλωτές του κερατά, με τα δάνεια που εξασφάλιζαν οι συντεχνίες των κυβερνήσεών μας αυγατίζοντας το χρέος της χώρας, γεμίζοντας τις τσέπες τους με τεράστιες περιουσίες και μη νομίζετε πως μόνο ο Τσοχατζόπουλος έκανε αυτό το άθλημα. 

Όχι, προς Θεού, αυτός είναι που αποφάσισαν να τον δώσουν τροφή στα θηρία. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Παλαιάς διαθήκης, για να μας δείξουν πως τάχα λειτουργεί το κράτος δικαίου. Τότε λοιπόν αγοράζαμε (με δόσεις βέβαια) τις Mercedes τις Bmw τις Porsche τις Audi κλπ. Ποιοι είμαστε τέλος πάντων, είχαμε την μεγάλη ανάπτυξη και την θωρακισμένη οικονομία που έλεγε ο Σημίτης. Είχαμε διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, καταναλωτικά, μετοχοδάνεια, αυτά τα τελευταία μάλιστα πήγαν σε τσέπες αρχόντων, τραπεζιτών και κυβερνόντων. Κάναμε και τους ακριβότερους Ολυμπιακούς αγώνες, όχι παίζουμε οι κουβαρντάδες. Μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.Ήταν το μεγάλο παιχνίδι που μας έπαιξαν δικοί μας κι οι εταίροι, που τώρα έφεραν τον λογαριασμό για χρήματα που έδωσαν, αλλά τα πήραν πίσω με την καταναλωτική μας μανία, με τα πανωτόκια στα χρέη, την υπερτιμολόγηση των έργων και των προμηθειών, για να βγουν οι μίζες της Σiemens, των υποβρυχίων και των οπλικών συστημάτων. Μάλιστα, τέτοιοι εταίροι είμαστε. 

Και μήπως βάλαμε μυαλό; Όχι φυσικά, τους ίδιους έχουμε με την βούλα μας, είναι δοκιμασμένοι στο πλιάτσικο και θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Σαν δεν ντρεπόμαστε. Χρεοκόπησαν το κράτος με τις πολιτικές τους. Σπατάλησαν τ’ αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων, πανεπιστημίων κι ότι άλλο βρήκαν μπροστά τους και τώρα λένε πληρώστε να σας σώσουμε. Σπουδαία δουλειά έμαθαν και τώρα τι κάνουν; Δικάζουν τον Τσοχατζόπουλο κι έχουν βάλει στην μηχανή του κιμά τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε ότι κι ο Βενιζέλος. Τίποτα παραπάνω. Γιατί αυτή η προστασία στον δεύτερο από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ; Είναι αθώος ο φαφλατάς; Ο Σημίτης διαβιεί στο κολονάκι, ο Καραμανλής μεταξύ Ραφήνας και ορεινών της βουλής σιωπών κι ο Παπανδρέου με μόνιμη κατοικία ένα αεροπλάνο, περιφέρεται σε Αμερικανικά πανεπιστήμια, δίνοντας γνώση σε επιμελείς φοιτητές, από το περίσσευμα της σοφίας του.Εξαφάνισαν ως διά μαγείας την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη, κι έδωσαν την εξουσία στον πρώην αντιμνημονιακό Σαμαρά, που κατάλαβε το λάθος του καθυστερημένα χα χα χα. 

Αυτός ο έρημος φιλόδοξος και αρχομανής Βενιζέλος δεν θα βρεθεί σ’ αυτή την θέση; Πρώτα ζούσε στην σκιά του ΓΑΠ. Επάνω που άρπαξε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην σκιά του Σαμαρά. Εκτός από την καταστροφή της οικονομίας, εξέθρεψαν και την χρυσή αυγή. Τώρα την έχουν στο κοινοβούλιο και τους βρίζει για λογαριασμό του λαού. Θέλουν να την ξεφορτωθούν με τον αντιρατσιστικό νόμο. Νόμο για την προστασία των πολιτών από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών δεν έχουμε. Αντίθετα ετοιμάζουν νόμο για την προστασία των μεταναστών. Κάνουν ότι μπορούν για να στείλουν τον κόσμο στην χρυσή αυγή. Τώρα μας έβγαλαν καινούριο φετβά (αυθαίρετη απόφαση διαταγή) Θα κάνουν ανακεφαλαίωση των τραπεζών, με χρέωση σε μας. Δηλαδή η συμμετοχή μας είναι στην χασούρα. Στα κέρδη συμμετέχουν μόνον οι τραπεζίτες. Αυτό δεν έγινε στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Κι εδώ πάλι κουβαρντάδες είμαστε ή κάτι άλλο; Και πάλι η εμπιστοσύνη μας παραμένει στους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι προφυλάσσουν τους υπαλλήλους του δημοσίου ως κόρην οφθαλμού, προς διατήρισην του πελατειακού κράτους. 

Δεν ρίχνουμε μια ματιά στους γείτονες εξ ανατολών, αλλά και προς την δύσιν, να δούμε πως διαμαρτύρονται; Μάλλον διεκδικούμε μια θέση στο βιβλίο Guinness. Και τώρα μια εξήγηση για τον υποτιθέμενο πολιτισμό των εταίρων, που γράφω στην αρχή. Πρώτοι οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Βρετανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ολλανδοί κλπ. Η μόνη αλήθεια είναι πως προσέφεραν στις τέχνες την περίοδο της αναγέννησης που ακολούθησε τον μεσαίωνα κι όχι όλοι. Μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, κλπ. Με ποιο τίμημα όμως; Στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Κατακτητές, αποικιοκράτες, εκμεταλλευτές σφαγείς, γενοκτόνοι. Στην Αφρική, Ασία Αμερική βόρεια και νότια. Αυτή είναι η ιστορία τους κι ο πολιτισμός τους. Σήμερα μιλάνε όλοι για τις γενοκτονίες των Τούρκων. Χωρίς να υποτιμήσω το μέγεθός τους, πόσο μετράνε μπροστά σ’ αυτές της Αμερικής, τι έγιναν τόσες φιλές ερυθροδέρμων; Τιμής ένεκεν οι σεβάσμιοι προτεστάντες Αμερικανοί, έδωσαν τα ονόματα των φυλών τους, σε ελικόπτερα κι αυτοκίνητα. 

Απάτσι, Χιούϊ, Σινούκ, Κομάτσκι, Ιριίκουα, Τσερόκι. Μήπως πρέπει να δεχθούμε αυτό που πάρα πολλά χρόνια μας έδειχνε το Χόλυγουντ στις ταινίες με τους καλούς λευκούς και τους κακούς ινδιάνους; Τι έγινε ο πολιτισμός των Μάγια, Ίνκας Αζτέκων; Πως τους έκαναν Χριστιανούς; Έτσι δικαιολόγησαν την μεγαλύτερη γενοκτονία για την οποία κανείς δεν μιλάει. Η αυτοκρατορία της Μεγάλης Βρετανίας, πως δημιούργησε τον πλούτο της; Στην νότιο Αφρική μέχρι πότε λειτουργούσε το απαρτχάιντ; Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και το ολοκαύτωμα δεν έγιναν απ’ τους Γερμανούς; Αυτοί δίδαξαν και τους Τούρκους για την καθαρή φυλή και το ξερίζωμα ή τον θάνατο για τους αλλοφύλους. Αυτοί οργάνωσαν τον Κεμάλ. Να μην συνεχίσω και κουράζω, τι μπορούμε να περιμένουμε από τους εταίρους μας, όταν αρνούνται να εγγυηθούν τα σύνορά μας, ως σύνορα της ΕΕ. Αυτό θα μείωνε τις δαπάνες μας για εξοπλισμούς, θέλουν όμως να μας πωλούν όπλα, αλλά να μην δυσαρεστήσουν και την Τουρκία η οποία μας απειλεί πολλά χρόνια. 

Τι υπερηφάνεια πρέπει να έχουμε για την συμμετοχή μας σ’ αυτήν την ένωση και πώς να τους αποκαλούμε εταίρους που αν ανοίξουμε την ιστορία μας, μονίμως απέναντί μας ήταν και διαρκώς τους χρωστάμε από τα υψηλότοκα δάνεια που μας έδιναν από τότε που γίναμε κράτος. Μόνον ο ΓΑΠ κι ο Ευάγγελος ήταν υπερήφανοι, που μπήκαν στα σαλόνια των πλουσίων και γεύθηκαν τους ασπασμούς της Lagarde και του Juncker. Μήπως μας έδωσαν την βόρεια Ήπειρο ή την Κύπρο για την προσφορά μας στον 2ο πόλεμο; Και σήμερα ακόμη παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο και την παράνομη παραμονή κατοχικών Τουρκικών στρατευμάτων, δεκάρα δεν δίνουν. Έτσι λοιπόν η Χριστιανική Ευρώπη, μετά τους βομβαρδισμούς που έκανε στην Λιβύη, γιατί ανακάλυψε πως ο Καντάφι ήταν δικτάτορας και τους πήρε ο πόνος, με τόσο αίμα που χύνεται στην Συρία (που δεν είναι αμέτοχη), εόρτασε το Πάσχα για να είναι εντάξει με τον Θεό αλλά και με τον διάβολο. 

Έκανε και το πανηγυράκι με την Εurovision για να έχει ήσυχη την συνείδηση του το χαζοκοινό της, για να ομιλούν περί πολιτισμού. Και φυσικά με την συμμετοχή του Ισραήλ, που δεν είναι Ευρώπη, αλλά ποιος νοιάζεται για τέτοιες λεπτομέρειες, γεωγραφία θα κάνουμε τώρα; Μήπως το Ισραήλ δεν αφανίζει σήμερα τους Παλαιστινίους παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Καλόν είναι λοιπόν να κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί καλό δεν πρόκειται να δούμε. Μόνον η τριμερής κυβέρνηση αισιοδοξεί ή προσποιείται, για να κυβερνά το δοβλέτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...