Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Το τέλος ενός κόμματος.


Το ΠΑΣΟΚ ζει το τέλος της εποχής του. Η εποχή του τελείωσε. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη λόγω της ανάγκης του Σαμαρά να στηριχθεί η κυβέρνησή του κι επειδή ο Βενιζέλος αρνείται την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή θα του μείνει στα χέρια ένα κόμμα – σφραγίδα. Δεν τον ενοχλεί. Αρκεί να πάρει τη σφραγίδα στο σπίτι του, όπως έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ και τα έγγραφα από το Πεντάγωνο, όταν ήταν υπουργός εθνικής αμύνης. Έτσι απλά αυτός ο άνθρωπος, ο αρχομανής και με την δίψα που έχει για εξουσία, δεν λογαριάζει τίποτα και γίνεται ανάλγητος προς τον λαό, με τις σκληρές αποφάσεις του. Βέβαια ο λαός τον έριξε στα τάρταρα, μαζί με το μεγάλο αυτό κόμμα, μα είπα πως πείρε παράταση λόγω των αναγκών της ΝΔ. Η τύχη όμως τον καταδίκασε να είναι στην σκιά του Σαμαρά, όπως και πριν, του Παπανδρέου. Ας ελπίσουμε πως δεν θα πάει παραπάνω. Για να καταλάβετε το ποιόν του ανδρός, αντιγράφω ένα μικρό μέρος πρόσφατου λόγου του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας οργισμένος ενώπιον της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματός του και αναφερόμενος, σε τι άλλο, στον ΣΥΡΙΖΑ. «Καλλιεργούν το υπόστρωμα του εκχυδαϊσμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, θα μου επιτρέψετε να πω μια λέξη και ζητάω συγνώμη από εσάς και τους ακροατές μας, του εκτσογλανισμού της ελληνικής κοινωνίας». Του εκτσογλανισμού, όπως το διαβάζετε. Ο κύριος καθηγητής του συνταγματικού δικαίου.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως. Εκτσογλανισμός δεν είναι όταν κατασπαταλάς τα ομόλογα του δημοσίου; ούτε όταν χρεώνεις τα ασφαλιστικά ταμεία, καταντώντας τα ανίκανα να ορθοποδήσουν; ούτε όταν απολύεις μαζικά εργαζόμενους καταπατώντας σύνταγμα και νόμους; Το μυαλό των αδαών ψηφοφόρων πρέπει να μείνει στο ότι απλοί πολίτες συλλαμβάνονται, επειδή το έπαιζαν τυφλοί και ανάπηροι, όταν το κόμμα που μεσουρανούσε, εθελοτυφλούσε για λίγους κρίσιμους ψήφους. Ουδόλως πρέπει να μας απασχολεί, ότι ακούγεται για σκάνδαλα, μίζες υποβρυχίων, διαφθορά πολιτικών κ.α;

Πιστεύετε πως οι επιτροπές γιατρών που χορηγούσαν πιστοποιητικά αναπηρίας τα έδιναν έτσι χωρίς λόγο; Αν ήταν έτσι θα τους είχαν στείλει στα δικαστήρια. Πιστεύω πως είχαν κομματικά σημειώματα, τα οποία φύλαξαν για την ώρα της ανάγκης. Έτσι δεν τους πείραξε κανείς. Αν ήξεραν τα παιδιά μας τι ανεχόμαστε, πιστέψτε με θα μας έφτυναν από τώρα και αν καταλάβαιναν τι θα πει παραγραφή σκανδάλων, λίστες Λαγκάρντ, ασυλία βουλευτών, θα γελούσαν με την νοημοσύνη μας.

Και να ήταν ο μόνος; Ο κ. Σαχινίδης επίσης πρόσφατα έκανε δήλωση με κυνισμό που προκαλεί εμετό. «Αν καταρρεύσουμε στις ευρωεκλογές, την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει προσωπικός ρόλος για κανέναν». Αυτό ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ. Μια αυλή με γελωτοποιούς που τρωγόπιναν υποβρύχια και μίζες, βαφτίζοντας «κωλόσπιτα» τις βίλες τους. Πάντα υπήρχαν ρόλοι για τα αθύρματα. Όλοι με τη μερίδα τους. Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Μαντέλης, Τσουκάτος, Σμπώκος, Κάντας, αυτά για να μην αναφερθώ σε άλλα ονόματα, υψηλότερα ισταμένων προσώπων, που προσπαθούν να χωρέσουν κάτω από την ελιά. Το νέο αυτό δημιούργημα αποπροσανατολισμού, για να επιτύχουν τον έλεγχο του όποιου κόμματος πλειοψηφήσει, αλλά δεν κατορθώσει να επιτύχει αυτοδυναμία. 

Και ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας την ανησυχία του δήλωσε, ότι στηρίζει την κίνηση των 58 αλλά συμπλήρωσε πως «έχει συρρεύσει όλο το «σημιταριό» που προσπαθεί να κάνει την κίνηση των 58 σαν να είναι δική του», όπως είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Έκανε κι ο Βενιζέλος την περατζάδα του, μήπως και του προκύψει νέα αρχηγία, όταν κλείσει το χρεοκοπημένο μαγαζί. Συνεχίζει να πιστεύει πως είναι αναντικατάστατος. 
Η ιστορία της Ελλάδος είναι κάπως έτσι. Την εποχή της επανάστασης του 21 υπήρχαν οι αρματολοί και κλέφτες. Ήταν κλέφτες, δεν είναι τυχαία η ονομασία, αλλά πολέμησαν για την απελευθέρωση από την Τουρκιά. Το 1974 μετά το δράμα της Κύπρου, οι πολιτικοί που μας προέκυψαν, ήταν αμαρτωλοί και κλέφτες. Αυτή ήταν η διαφορά. Ψευτοεπαναστάτες της δεκάρας, που με πολύ ψέμα κατόρθωσαν να μας κυβερνούν σαράντα ολόκληρα χρόνια τα δύο ίδια κόμματα, με τους ίδιους ανθρώπους και μερικές αλλαγές στην ηγεσία ή από κάποιους που ο θάνατος, μας απάλλαξε από την παρουσία τους. Και όλα έγιναν με την δική μας επιλογή και την δική μας …………..να μην το γράψω καλύτερα. Κλέψανε, φάγανε κάτω από την μύτη μας και δεν παίρναμε χαμπάρι. Κι όταν έβγαινε καμία βρώμα στην γύρα, την καθάριζαν με τις περίφημες εξεταστικές επιτροπές και με τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών. Ήθελα δεν ήθελα θυμήθηκα τον δημιουργό αυτού του νόμου. Ο Ευάγγελος!!! 

Γιατί λέτε να τον έκανε αυτόν τον νόμο; Και γιατί οι άλλοι τον ψήφισαν; Αυτός είναι καθαρός; Μπορεί. Πάντως δεν ήθελε να γίνει εξεταστική επιτροπή για την δική του ευθύνη στο θέμα των υποβρυχίων. Ας γινόταν και να απεδείκνυε την αθωότητα του. 
Οι καταθέσεις του και μάλιστα στο εξωτερικό, είναι πολύ μεγάλες. Τις είδαμε στις δηλώσεις του πόθεν έσχες. Έχει τόση εμπιστοσύνη στην διακυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος, που δεν τα φέρνει στην Ελλάδα. Του φτάνει όπως μας λέει, πως μας έχει φορτωθεί στους ώμους του. Ψεύδος μεγάλο. Εμείς τον έχουμε φορτωθεί και είναι πολύ βαρύς για τους δικούς μας ώμους. Όλοι έχουν πολύ χρήμα και δεν το έχουν εδώ. Κι όμως υπάρχουν Έλληνες που τους εμπιστεύονται ακόμη, με την δικαιολογία του ολιγότερον κακού, χωρίς να έχουν δοκιμάσει κάτι άλλο. Είναι το ίδιο με το ερώτημα των δημοσκόπων «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» ο ένας είναι ήδη, ο άλλος δεν έχει δοκιμασθεί. Σύγκριση ανομοίων καταστάσεων. 

Τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται να είναι πρώτο κόμμα, ακόμη και να κυβερνήσει. Βρέθηκε όμως και σ’ αυτούς η μπανανόφλουδα. Έχει κι εκεί κάποιους εκατομμυριούχους και μάλιστα επενδυτές σε τράπεζες του εξωτερικού που τις κατηγορούν ως τοκογλυφικές. Ο Χέγκελ είπε ότι η ιστορία, ως συλλογική μνήμη και κρίση, είναι το υπέρτατο κοσμικό δικαστήριο. Εδώ αποδεικνύεται στον δικό μας κόσμο και πολιτισμό, ρομαντικό ιδεολόγημα. Γιατί δεν είναι ηθικό ούτε πολιτικά, ούτε ιδεολογικά να κουνάς το χέρι στην κοινωνία, να κατακεραυνώνεις τον καπιταλισμό και να είσαι εν τέλει αυτός που επενδύει στις πολυεθνικές. Δεν γίνεται δηλαδή να έχεις ασφαλιστικό συμβόλαιο τέτοιου ύψους και καταθέσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ και να μας πουλάς φούμαρα για την ανεργία και την φτώχια στα παράθυρα των πρωινών εκπομπών.
Γιατί δεν μπορεί να έχεις κυβερνήσει την χώρα από την θέση του Υπουργού και να φτιάχνεις πλαστές πινακίδες για να γλιτώσεις 3.000 ευρώ τον χρόνο, όταν δεν ξέρεις πόσα λεφτά έχεις. Αυτό είναι για τους ΝΔληδες.

Τι γίνεται τώρα; Άσπρος γάτος, μαύρος γάτος. Πάντως όχι τους ίδιους. Δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύουμε τις πράξεις τους, γιατί αυτοί κλέβουν, εμείς καλούμεθα να πληρώσουμε. 
Ούτε μαζί τα φάγαμε, μα ούτε και μαζί τα πληρώνουμε. 
Με το κλείσιμο, να σας δώσω ευχές; Είναι δύσκολος ο χρόνος που έρχεται. Μόνον υγεία και πάλι υγεία, γιατί περίθαλψη Γιόκ. Μας τελείωσε. Από την πρώτη του μηνός αρχίζει η καταβολή των 25 € για εισαγωγή σε νοσοκομεία και 1 € σε κάθε ιατρική συνταγή, επιπλέον της συμμέτοχης. «Τάδε έφη Γεωργιάδης ο βιβλιοπώλης» .

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/1/14 20:55

    Συμφωνώ πως 'όλα έγιναν με την δική μας επιλογή και την δική μας μαλακία', αλλά όχι 'κλέψανε, φάγανε κάτω από την μύτη μας και δεν παίρναμε χαμπάρι' γιατί πολλοί (πάρα πολλοί) το ήξεραν αλλά τσιμπολογούσαν και δεν μιλούσαν. Όσο για τους λοιπούς που ούτε τσιμπολογούσαν ούτε μιλούσαν, ας προσέχαμε τί ψηφίζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...